Wpis z mikrobloga

#noze #scyzoryki #edc

W obecnych czasach jestem absolutnym przeciwnikiem noszenia jakiegokolwiek noża/scyzoryka/multitoola w miejscach publicznych, potrzebujesz narzędzia do pracy - zero problemu, chcesz wyjść na grzyby, ryby, zabawę w lesie - zero problemu. Natomiast nie potrzebujesz noża na imprezach masowych, dyskotece, w bibliotece - won nawet z Victorinoxami :/
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tormentorer: Ja tam noszę na co dzień tyle, że w plecaku, wiadomo na imprezy masowe i tak się z plecakiem nie wejdzie, natomiast kiedyś tak pojechałem na żandarmerię wojskową, a tam bramki jak na lotnisku i na skanerze wyszło, że mam powerbanka i się o to spytali a noża fiskarsa nie zauważyli ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mi się o nim dopiero przy wyjściu przypomniało. ED: mam
beer_man - @tormentorer: Ja tam noszę na co dzień tyle, że w plecaku, wiadomo na impr...

źródło: Screenshot 2026-06-03 at 12-16-04 Mini składany nóż kieszonkowy ze stali nierdzewnej z kwadratową główką nóż uniwersalny brelok - do otwierania paczek EDC do użytku na zewnątrz. - AliExpress 36

Pobierz
  • Odpowiedz
@tormentorer: i chciałbyś żeby policja każdego mogła przeszukiwać i sprawdzać czy na pewno idzie na grzyby? nierealne pomysły i śmierdzące komuną. Można zawsze pójść w drugą stronę - i chodzić z klamką :)
  • Odpowiedz
  • 6
@tormentorer: na imprezach masowych już jest zakaz i słusznie. Ale w codziennym życiu wara od mojej kieszeni.

W UK p----------o ich, bo najpierw nie chcieli się za bandy młodzieżowe śniadych zabrać i się czepili wszystkich noży jak leci, z szopkami gdzie każdy kuchenniak sam zabić może. Oczywiście śniadych dalej nie ruszali bo rasis, a Sikhom to nawet prawa specjalne dali. W to chcesz iść?
  • Odpowiedz
  • 0
@tormentorer: ciekawe że kraje z takimi absurdalnymi zakazami względem noży jakoś mają ilośc napadów z uzyciem nieb. narzędzia znacznie wyższy niż Polska, Czechy i Austria gdzie te prawa są lajtowe. Bo nie o noże chodzi, tylko importowanych dzikusów którzy po nie latwo sięgają.
Twoje stany lękowe i paranoja to materiał dla psychiatrii a nie legislacji.
  • Odpowiedz
Owszem, Twoja kieszeń konczy się tam, gdzie zaczyna się nawet minimalne ryzyko, dla innych ludzi...

@tormentorer: Tak samo pewnie z samochodami, co nie?
Jesteś kierowcą autobusu? możesz jechać, ale prywatny samochód? Przecież każdy debil może wjechać w tłum ludzi.
  • Odpowiedz
W UK p----------o ich, bo najpierw nie chcieli się za bandy młodzieżowe śniadych zabrać i się czepili wszystkich noży jak leci, z szopkami gdzie każdy kuchenniak sam zabić może. Oczywiście śniadych dalej nie ruszali bo rasis, a Sikhom to nawet prawa specjalne dali. W to chcesz iść?

@jast: W uk wystarczy omijac szerokim lukiem ciaptych,murzynow, chavsow, i masz spokoj,
Do tego nie chodzic po centrach miast bo tam sama patola
  • Odpowiedz