Aktywne Wpisy

weezyxboss +51
U mnie w powiatowym wypizdowie dolnym w takich zajebistych temperatura lokalne przedsiębiorstwo usług komunalnych postanowiło że będzie ograniczac dostęp bieżącej wody w dzień i wyłączać dostęp do wody od 21 xD na dworze 40 stopni a oni k---a wodę ograniczają bo gdzieś ludzie na domkach napełniają baseny i dbają żeby ich trawniki były wiecznie zielone xD #pogoda #l-------------j #lubuskie #zalesie

paluszki_rybne +44
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Człowiek na*ra i nie zostanie to posprzątane: Artykuł 140 Kodeksu Wykroczeń
#psy #psiarze #polska
Po co to w ogóle napisałem? A bo byłem świadkiem jak pies mi obok klatki na*rał, a jego pan jak NPC tylko na mnie spojrzał przez sekundę i sobie dalej poszedł bez słowa. Jak aktualnie wygląda stan chodnika przed moją klatką? Schludnie, choć na*rane...
@MaikeloByalkovo: Najważniejszą podstawą prawną jest art. 145 § 1 Kodeksu wykroczeń, który stanowi:
„Kto zanieczyszcza lub zaśmieca (…) miejsca dostępne dla publiczności, a w szczególności drogę, ulicę, plac, ogród, trawnik lub zieleniec, podlega karze grzywny nie niższej niż 500 złotych.”
https://zielona.interia.pl/wiadomosci/swiat/news-juz-nie-tylko-woreczki-miasto-kaze-wlascicielom-sprzatac-tak,nId,23472316
źródło: 1000131392
Pobierz