Wpis z mikrobloga

@GrubyKociol:
Pluć nie będę, ale przyznaję rację organizatorom, bo ponoć nakręcona sytuacja nie była jedyna.
I o ile jakieś pojedyncze incydenty w środkowej stawce można odpuścić, o tyle już w czołówce powinno być uczciwie.

Choć bardziej zastanawia mnie typ, co wygrał.
Jechał non stop bez spania przez cztery dni, w górach, po Bałkanach, utrzymując dobre tępo i przez cztery dni zsiadł z roweru jedynie na 3 godziny?
elo345 - @GrubyKociol: 
Pluć nie będę, ale przyznaję rację organizatorom, bo ponoć na...

źródło: Screenshot 2026-06-03 at 09-30-01 Trans Balkan Race – off-road unsupported bikepacking race

Pobierz
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: Już w komentarzach w necie wylewa się żółć na Radka jakby na KAŻDYM swoim wyścigu tak praktykował... Tu z----ł, ale chyba nie robi tak wszędzie i nie jeździ z pomagierem? Chyba, że jestem zbyt naiwny w tej ocenie...
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: Już w komentarzach w necie wylewa się żółć na Radka jakby na KAŻDYM swoim wyścigu tak praktykował... Tu z----ł, ale chyba nie robi tak wszędzie i nie jeździ z pomagierem? Chyba, że jestem zbyt naiwny w tej ocenie...

@Robertuss: no właśnie wiesz, z jednej dopóki nikt mu nic nie udowodnił, to medale zatrzymuje

z drugiej z opowieści wynika, że no to jest trochę tajemnica poliszynela, że go
  • Odpowiedz
@everybodykombinerki: ale o co chodzi. Tu cała dyskusja jest ale nikt nie wyjaśnił o co cho xd Pytam dla siebie i innych bez instagrama.

@klebix: typ jest LE-GEN-DĄ ultra racingu, gdzie jeżdżą wyścigi ponad 1000km na rowerach często bez snu i bez wsparcia nikogo, generalnie kosmiczne rzeczy, dystanse, góry itd.

przykład wyścigu to wyścig wzdłuż całej Wisły 1200, gdzie potrafią jechać cały
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz @klebix
W regulaminie wyścigu jest zapis o tym, że to wyścig w formule samowystarczalności i zabroniona jest JAKAKOLWIEK pomoc z zewnątrz, każdy ma mieć równe szanse. Gość miał samochód i ziomka, który go wspomagał rzekomo przez całą trasę, ale na gorącym uczynku złapali go pod koniec. Chujek bez honoru i tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: chłopaki pojechali na imprezę, gdzie regulamin jest przestrzegany, no i klops. I to nie jest tak, że dostał jednego banana jak niektórzy twierdzą, tylko są nim jechał wóz techniczny z całym zapleczem. Tak w ogóle to pierwsze 10 miejsc powinno przejść test na doping i mogłoby być jeszcze ciekawiej. Na krajowych imprezach ultra też widywałem Januszy, co jak nie oszuka, to chyba się udusi
Z pozytywnych informacji, to jedzie
  • Odpowiedz
@MiedzygalaktycznyMors: Tam jest spory szum informacyjny. W sensie wiemy niewiele :D
Gościa w aucie widziano na innych punktach kontrolnych. Więc podejrzenia są uzasadnione.
Ale z drugiej strony piszą że pojechał tam kręcić materiały dla Radka na sociale, a rower jest jego, no bo dlaczego ma nie pojeździć przy okazji.
Tak czy inaczej, wygląda to źle.
cc @GrubyKociol
  • Odpowiedz