Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +61
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Tytuł:
RingAutor:
Kōji SuzukiGatunek:
horrorOcena: ★★★★★★☆☆☆☆
ISBN:
9788324004997Tłumacz:
Katarzyna JakubiakWydawnictwo:
ZnakLiczba stron:
324Któż nie zna filmu o dziewczynce wychodzącej z telewizora? Nie wiem czemu, ale zaskoczyło mnie gdy @Gomusss wrzucił opis akurat tej książki. Horrory zawsze mnie przerażały, przeczytałem jednak już jeden. To uznałem, że tego też spróbuję przeczytać. Pamiętałem jednak film - przeczuwałem, że może to może być trudne.
Otóż, dla mnie, książka nie ma takiej atmosfery grozy, nie czułem presji czasu, nie czułem narastającego napięcia. 4 osoby umierają, a później poszukiwanie po omacku połączenia i próba rozwiązania zagadki. Gęsia skórka stanęła mi raz, pod koniec.
Książkę przeczytało mi się świetnie, wręcz przyjemnie - co jak na horror jest dziwne. Jest kilka rzeczy które mnie zaskoczyło, które sprawiają że myślę nad tym, próbuję sobie ułożyć.
Gdyby pominąć paranormalność, to całkiem przyjemna sensacja.
W każdym razie, ciekawa pozycja. Myślę, że nawet ze zwykłej ciekawości warto przeczytać.
Jednak to będzie dla mnie druga pozycja w której będę mówił: Film jest lepszy. Brakowało mi poczucia grozy z filmu, może kwestia lat - film oglądałem ze 20 lat temu ostatni raz. A może to kwestia czegoś innego, sam nie wiem.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #horrorbookmeter
źródło: 352x500
Pobierz