Wpis z mikrobloga

złapałem trochę podjarki na jakąś kierownicę, bo spodobały mi się live'y z gran turismo 7.
Wydaję się być idealną gierą dla mnie, w F1 też bym pograł, ale sterowanie na padzie trochę nie oddaje z tego co popróbowałem w tej drugiej.

O ile ta druga gra jest normalnie dostępna na PC, to GT7 jednak tylko na PS i tu pojawia się problem, bo kierownice są droższe.
Czy jest sensowna alternatywa dla GT7 na PC? Taki simcade, zbieranie aut, różne zawody, kozak grafika.
Normalnie kupiłbym jakąś Moza R5 (1.6k) i olał temat na jakiś czas, ale może od razu lepiej dołożyć do Fanatec DD Pro(2.5k) albo Logitech RS50(~3.2k) i mieć tę opcję gry na PS5?
Ceny na promocjach, u----i nie chcę, bo dbam o swoje sprzęty, a inni ewidentnie zazwyczaj mają z tym problem.

Mam mocnego pc i ps5 pro, ale na tej drugiej już kilka gier wyścigowych kupionych, więc w sumie w rzeczywistości ta dopłata będzie niższa.
Jeśli to ma znaczenie: pierwsze tygodnie miesiące biurko + gamingowy fotel, potem montaż na jakimś składanym stojaku. Będę grał w 4k.
#simracing #kierownica
#ps5 #pcmasterrace #gry #granturismo #granturismo7 #assettocorsa
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@glos_zenady nie kupuj żadnych simagiców, bierz jak człowiek moze r5 albo csl dd. Znając życie to na 80% porzucisz kierownicę po miesiącu i wyląduje w szafie kurząc się XD

Na olx i grupach simracingowych jest pełno takich zapaleńców co nie wiedzieli czy simracing jest dla nich. Nakupowali sprzętu za miliony, dwa tygodnie funu, potem przychodzi zderzenie z rzeczywistością, że simracing robi się jak praca. Trzeba nauczyć się toru, potrenować offline, okaże
  • Odpowiedz
@JednaRenkaJedenKaleka: coz, taki urok kazdego hobby, w ktorym chce sie byc jako tako dobrym. Kazdy mysli, ze jest Verstappenem, a pozniej jest weryfikacja i zamykanie stawki - bawie sie w simracing dwa lata i na pewnym poziomie wiecej sie trenuje, niz bierze udzial w wyscigach (zwlaszcza przy puli torow dostepnej w iRacing).

Do Gran Turismo to wystarczy jakas moza r3, w porywach do r5 - chociaz i jakims Logitechiem czy
  • Odpowiedz
@kimunyest95: Ja już miałem trzy podejścia, najpierw kupiłem t300 i jeździłem sterując biurkiem. Nie chciało mi się tego przykręcać więc sprzedałem. Potem kupiłem CSL DD i stojak do tego, chwilę pojeździłem też mi się tego nie chciało rozkładać.

Teraz kupiłem Mozę R5 ALE zrobiłem sobie rig z profili po taniości, fotela z DS4 i monitorka z aliexpress i w końcu można sobie pojeździć jak człowiek. Aż masz chęci zasiąść te
  • Odpowiedz
  • 0
Do Gran Turismo to wystarczy jakas moza r3, w porywach do r5

@kimunyest95: no nie, bo nie działa z ps5 :D

ale stwierdziłem że oleję ps5 mając mocnego kompa i będę celował w granie w LMU/AC Evo i F1 na nim, przez miesiąc chcę skompletować moza r12 + open wheel + jakieś pedały za 500zł i NLR 2.0
  • Odpowiedz
  • 0
@kimunyest95: ale zajmuje mało miejsca, nie mam więcej na coś większego i cięższego

a i biorę wersję lite, czytałem na reddicie że daje radę z moza r12, a w międzyczasie znalazłem ciekawy zestaw od simagica w podobnej kwocie, ale 9nm i chyba jednak wolę mieć lepiej jakościowy zestaw (w tym lepsza kiera i pedały) na początek niż 3nm więcej

zanim to skompletuję to pewnie jeszcze ze trzy razy zmienię koncepcję
  • Odpowiedz