Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Esior: W sumie jak czlowiek pomyśli to ciekawe jak sytuacja będzie wyglądać jak dojdziemy do momentu w którym człowiek będzie mógł zapłodnić komórkę jajową poza macicą i wyhodować drugiego człowieka. Aktualnie mężczyźni potrzebują kobiet z punktu widzenia czysto gatunkowego, do przedłużenia tego wlaśnie gatunku. Kobiety z kolei mogą być zapładniane invitro więc nie potrzebują w teorii wkładu mężczyzny. Co się stanie jak nauka i genetyka dojdzie do momentu w którym
  • Odpowiedz
@natural_hardship: Dzieci wychowywane przez samotnych ojców jakoś sobie radzą. Żadna trauma czy dramat, po prostu inne doświadczenie. To czy by się przyjęło zależy w 100% od tego jakie będą kobiety czy jacy będą ludzie gdy technologia zawita do naszych drzwi i pracujący człowiek będzie mógl sobie na nią pozwolić ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Chittat: no ale tu wcale nie ma jakiejś ogromnej różnicy między tymi dwoma sytuacjami. W obu chodzi o egoizm.

Bezpłodna babka chce mieć dziecko, ale nie może. Nie może adoptować bo swoje mieć musi bo się udusi. MOJE DZIECKO MI SIĘ NALEŻY i cyk refundacja kilkadziesiąt koła

Brzydka polska witaminka (sic!) chce mieć tarło z chadem, ale nie może (bo wygląda jak pół d--y zza krzaka). Nie może się peklować
  • Odpowiedz
@Esior: Ta wypowiedź pokazuje to, ze nie masz zielonego pojęcia o tematach w którym sie wypowiadasz. Ale jak to u nas w narodzie bywa, wypowiedziec sie musze bo sie udusze. Procedura Invitro nie kosztuje kilkudziesięciu złotych i nie jest w 100% refundowana poniewaz duzą czesc badan dalej musisz opłacic z własnej kieszeni. Z dziecka z Invitro społeczeństwo bedzie miało wymierne korzysci przez całe jego dorosłe zycie i prace.... z cycków
  • Odpowiedz
  • 1
@Chittat:

Procedura Invitro nie kosztuje kilkudziesięciu złotych

Tam chyba miało być kilkudziesięciu tysięcy złotych?

W każdym razie zatrzymałem się na etapie jak kilka lat temu był płacz że invitro to koszt 20-30 tysięcy. Jeśli nadal tyle kosztuje (lub mniej) to tym bardziej zainteresowani powinni sami płacić za
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko: Inne doświadczenie - traumatyczne doświadczenie. Oczywiście że trauma, ponieważ dziecko potrzebuje dwojga rodziców. Poza tym wychowanie dziecka jest ciężkim zadaniem dla dwóch osób, a co dopiero w pojedynkę, trudno mi sobie wyobrazić żeby ktoś świadomie się na to pisał
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko: Chca wnuków ale czesto jak przychodzi pomóc to juz nie ma czasu xD Akurat u mnie jest inaczej ale znam przypadki wsród znajomych ze tak bardzo chcieli wnuków, ze jak dostali to generalnie maja je w pupce jak trzeba pomoc z opieka czy cos.
  • Odpowiedz
  • 0
@Chittat: ale przecież in vitro jest dobrym rozwiązaniem dla osób z chorobami genetycznymi, bo można wykonać in vitro celowane, jedyna alternatywa dla takich osób to brak dzieci,.
  • Odpowiedz