Wasza wysokość PKP jest wybitnie łaskawa. 12 miejsc na rowery w wagonie -> 30 w składzie dalekobieżnym, to jest coś czego jeszcze nie widziałem. pociąg #rower (93k obserwujących tag) aktywnych 15 xD
@Wycu91: @Nighthuntero albo ja na ten przykład jadę do jakiejś wiochy z dworcem 100km od domu i wracam pociągiem, ale to dla ryzykantów bo pociągów może nie być XD
@rdestowiec_ostrokonczysty: miałem tak właśnie w niedzielę ( ͡°͜ʖ͡°) zajeżdżamy na miejsce o 15 a pani w kasie mowi że najwcześniej o 21 jest rowerowy. Także chyba trzeba zmienić strategie
@Wycu91: no pierwszy raz się spotkałem z czymś takim ale koniec końców udało się na 18 wcisnąć. No i faktycznie pociąg był pelen. No ale miejsc rowerowych jak na lekarstwo. No i mówię o Krakowie i okolicach
@Wycu91: gdzie takie składy puścili? W sumie to takie coś powinno kursować z Trójmiasta na Hel często gęsto, bo w sezonie można tam zapomnieć o rezerwacji miejsc na rowery
@rdestowiec_ostrokonczysty: zdecydowanie wolę na odwrót: pojechać na wioskę pociągiem i wracać rowerem - oprócz braku miejsca zdarza się bowiem kilka godzin opóźnienia ( ͡°͜ʖ͡°)
pociąg
#rower (93k obserwujących tag) aktywnych 15 xD
źródło: pkp
Pobierz@rdestowiec_ostrokonczysty: Spokojnie. Wszystko kosztem WARS (bo nie ma w składzie) Równowaga w przyrodzie musi być.
@Nighthuntero: wozimy rowery pociągami żeby je dowieźć na miejsce w którym chcemy jeździć.
No bo ile można jeździć wokół komina.
@Wycu91: Wiadomo, ale nikt nie będzie projektował specjalnie pod to wagonów bo ktoś chce sobie pojeździć rowerem z dala od domu w ładną pogodę
@BaalZebul: O kurka. Ja z Warszawy mam pajęczynę kolei mazowieckich i mogę w pociągach wybierać. i jeszcze rower za darmo przewiozą.
https://bocznica.eu/conid/8328/9_540 Kołobrzeg-krakow. Dopiero po 27.06.