Wpis z mikrobloga

@Sylwiusz_89 Akurat rezerwy to dzieciaki, niech grają! Średnia wieku 20.3 i doszli do finału baraży. Tutaj miasto realizuje misję kształcenia piłkarzy - ze sporym powodzeniem.
  • Odpowiedz
@red7000: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/slask-wroclaw-likwiduje-sekcje-kobieca-zawodniczki-zrozpaczone-jak-smieci/297609 To teraz moje zdanko @vorky @tomwick55 @first Pożałowano $$$ na dziewczyny, gdzie któraś z nich mogłaby za lat 3, może nawet za lat 2 grać z Pajor, Kamczyk czy Oliwią Woś, a z tych małolatów 2-3 może kiedyś zagra w pierwszym Śląsku, po czym będzie ADIOS, bo złote piaski bułgarskie na ŚO lepsze itd. Ja jestem zdania, że ten cały WKS to przez posiadanie tylko
  • Odpowiedz
@Sylwiusz_89 Akurat szkółka Śląska nie jest taka zła. A miejskich klubów w ogóle nie powinno być już od 3 Ligi.

Zagłębie Lubin
Chrobry Głogów
Śląsk Wrocław
Piast
  • Odpowiedz
@red7000: Ogólnie miejskie kluby powinny działać na innej zasadzie, że miasto może dać X, ale drugie równe X ma być zebrane od sponsora czy klubu 500, to ma sens, ale nie 100 % miasta. Dodatkowo tymi dziewczynami, któryś miesiąc jest tam impas, przesadzili. Ślęza awansowała wyżej ligę, ale Ślęza to inny klub, a Śląsk inny. Nawet mierzyły się w PP w tym sezonie, bo https://www.slasknet.com/news/pnk-sleza-wyeliminowala-slask-64594 @thority @thorogoth oglądałem
  • Odpowiedz
@Sylwiusz_89: Popyt niski, bo swoich nie będzie można zatrudniać, a PZPN chce mocne kluby. Sponsoring miasta ich nie interesuje. Licencję dostaje każdy.

Co do wydatków, to w TOP20 wydających za ostatnie 5 lat a takie tuzy, jak Wolves, West Ham, Nottingham, Tottenham, a liderem jest Chelsea z ponad 2 mld euro. XD
  • Odpowiedz
@red7000: Przeciwko piłce juniorskiej dzieci czy młodzieży nie jestem. @vorky @thority @tomwick55 Wolę nawet aby dali na sekcję z miasta piłki nożnej niż karate czy boksu, bo ryzyko, że wyszkolony 16-latek dla telefonu za 4000 PLN rozbije nos panu lat 80 też jest jedynym z zagrożeń tych co w boksu trening idą. Wiem, że iluś fajnie korzysta, a iluś szkoli się, aby być jak Antek Cha-Cha-Cha itd.
  • Odpowiedz