Wpis z mikrobloga

Siska chce zrobić sobie tatuaż z głębokim cytatem ale w języku hiszpańskim, fajnie żeby nie wydziarała sobie z błędem czegoś.

„Zawsze znajduj czas na rzeczy, które sprawiają, że czujesz się szczęśliwy”

Jakby ktoś biegły w hiszpańskim mógłby mi to przetłumaczyć to będę wdzięczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#angielski #hiszpanski
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apiczknes:
Siempre encuentra tiempo para las cosas que te hacen feliz
albo
Siempre encuentra tiempo para lo que te hace feliz

Mozesz mi zaufać. Mam streak 1196 na duolingo ;)
  • Odpowiedz
Ja od 2 miesięcy jestem na kursie grupowym - poziom B1 i w niektórych rzeczach jestem dalej niż grupa, a w niektórych mam braki.

@factoryoffaith_:
Wlasnie się często zastanawiałem jak wypada taka osoba, która uczyła sie z Duo (które jednak uczy bardziej latino hiszpanskiego w kulturze amerykanskiej) w porównaniu do osób uczących się normalnie.
Rozwiniesz gdzie są największe
  • Odpowiedz
@venomik: przy zapisywaniu się dostałam test poziomujący i nauczycielka powiedziała że nie widziała jeszcze tak nierównego testu xd Subjuntivo presente przychodzi mi bardzo naturalnie i mam szerokie słownictwo, ale z kolei nie wyczuwam kompletnie kiedy użyć Perfecto i mam problem z nieregularnymi czasownikami czasami.
Jeszcze tak organizacyjnie - przez to, że grupa uczyła się standardowo, łatwo im nazwać jakiego czasu/jakiej struktury używają. Mi z kolei jest ciężko zareagować na polecenia/zrozumieć
  • Odpowiedz