Aktywne Wpisy

thorgoth +74
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

smuteczek2000s +24
Ujdzie na wesele znajomych?
źródło: 1000020467
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000020467
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Praktycznie od początku tego roku mam duże problemy ze snem z powodu stresu, śpię 4-6 godzin (mój zdrowy sen to 8 i pół godziny) - zasypiam szybko ze zmęczenia, ale potem budzę się przedwcześnie, przewracam się z boku na bok, każde bodźce z zewnątrz mnie rozbudzają; próbuję jakoś medytować/uspokoić mózg aby przywrócić sen, ale jest ciężko - organizm przechodzi tak jakby w stan czuwana.
Melatonina nie pomaga; lekarz przepisał Trittico - chyba głównie przez towarzyszące stany depresyjne - ale mam mieszane uczucia - może lek dodaje średnio godzinę snu, ale i tak zdarza się, że przez kolejny dzień jestem nieprzytomny, do tego mam takie dziwne uczucie w żołądku jak podczas np. przeziębienia, a nawet zdarzyło się, że po zwiększeniu dawki leku, idąc w nocy do toalety praktycznie przewróciłem się/straciłem przytomność dwa razy ("lek zaburza sprawność psychoruchową").
Pracuję fizycznie i muszę być wyspany aby mieć siłę do pracy, a zamiast tego praktycznie nie mogę normalnie funkcjonować - ciągle niewyspany, nieprzytomny, a przez to potem znerwicowany. Przez to zmęczenie zdarza się, że biorę dzień wolnego na regenerację, albo jedyne o czym myślę w czasie pracy to żeby zwolnić się wcześniej - przez to potem brakuje mi pieniędzy.
Czy bierzecie jakieś skuteczne leki na sen? Jakie są skutki uboczne? O co zapytać lekarza na następnej wizycie?
Przez prawie dekadę spałam po 5-6 godzin. Były okresy, że spałam więcej, ale tak na chwilę. Myślałam, że to mój rytm dobowy, ale w tamtym roku organizm zaczął mi dosadnie pokazywać, że już ma tego dość ;)
Napisz proszę, jak wygląda twoja higiena snu. Co robisz godzinę przed. Jak bierzesz melatoninę. Czy suplementujesz magnez? Badales sobie witaminy -
Powiedz jeszcze, potrafisz robić sobie drzemki? Jakie masz BMI? P której jesz kolację?
Melatonina 5mg, ale nie było znacznej poprawy, po kilku dniach powrót do skróconego snu. Teraz tylko biorę Trittico.
Zaśnięcie nie jest problemem, bo z reguły jestem zmęczony i szybko zasypiam - problemem jest to, że budzę się zbyt wcześnie i brakuje mi conajmniej 2-3 godzin snu, potem nie mogę zasnąć bo organizm jest w stanie czuwania i wszystko go rozbudza - słońce za