Jak ktoś dużo lata to revolut ultra miażdży wszystkie inne banki. Każdy hotel mam przez revpunkty taniej o jakieś 20% (zauważcie że ta najmniejsza zniżka za punkty daje najwięcej w stosunku punkty=znizka), saloniki VIP gratis i oszczędnościowe z odsetkami dziennymi. Nie wyobrażam sobie innego konta.
Ale nie polecam CFD tam bo się wiesza częściej niż wszystko inne (ale opłata overnight u nich akurat też działa lepiej niż u innych).
Wymiana walut średnio - kursy takie same jak wszędzie już teraz, banki zwykle mają często taniej.
@BC_anada: Gdzie nie ma żadnego dostępnego w MUC i FRA akurat tam gdzie większość się przesiada tylko albo trzeba jechać autobusem na inny terminal, albo wyjść poza lotnisko. Do tego zmienili Dragon Pass na LoungeKey i ludzie narzekają, że i w BER został jeden salonik, do którego z reguły nie wpiszają. To ja już wolę darmową Visa Infinity Od innych banków, która co prawda daje tylko 18
@ShortyLookMean: nie wiem o czym piszesz bo i we Frankfurcie i w Monachium nadal są dostępne saloniki VIP.
Tak samo ze zniżkami w booking przy genius2 nigdy mi jeszcze nie wyszło taniej, no chyba że akurat jakiś jeden hotel robi turbo promocje na bookingu ale to rzadkość.
@ShortyLookMean: daj to konto gdzie mam odsetki dzienne i mogę wrzucić bez limitu (założmy 100k euro dla bezpieczeństwa pod bfg). Teraz mam 4%, było 5. Zaraz spada na 3.25 ale to wszędzie spadnie.
daj to konto gdzie mam odsetki dzienne i mogę wrzucić bez limitu (założmy 100k euro dla bezpieczeństwa pod bfg). Teraz mam 4%, było 5. Zaraz spada na 3.25 ale to wszędzie spadnie.
@BC_anada: Przecież Revolut korzysta z usług zwykłych banków żeby te odsetki uzyskać.
Dla PLN Revolut używa Unicredit i oferuje odsetki od 2% w darmowym planie do 3,25% w planie Ultra (według aktualnej oferty na stronie). Natomiast konto w Unicredit każdy może
@Asceus: konto w UniCredit ma odsetki miesięczne a oferta na 3.5 jest do końca czerwca gwarantowana ( ͡°͜ʖ͡°) revolut ma teraz 4% na dziennej które dostaje każdego dnia. Trade republic też ma wypłatę raz w miesiącu i nie jest bankiem że mogę sobie przelewać gdzie tylko chce. To typowa firma pod wciąganie Cię w inwestowanie.
@Krupier to apartament prywatny, tego akurat nie ma,
Frankfurcie i w Monachium nadal są dostępne saloniki VIP.
@BC_anada: pokazujesz Terminal 1. Właśnie o tym mówię, bo Lufthansa i LOT wszystko lata na Terminal 2. I potrzebujesz około godziny, żeby pojechać i wrócić autobusem na T1. Co przy większości przesiadek nie ma sensu.
Tak samo ze zniżkami w booking przy genius2 nigdy mi jeszcze nie wyszło taniej, no chyba że akurat jakiś jeden hotel robi turbo promocje na bookingu ale to rzadkość.
@BC_anada: Rok płaciłem za Metal, dwa za Ultra. Przez te 3 lata spędziłem w hotelach jakieś 100 tygodni. Revolut Stays sprawdzałem z nudów w pracy kilkadziesiąt razy w tym okresie. Ani razu nie było taniej.
@ShortyLookMean: bo na terminalu 2 nie masz saloników VIP. To do czego masz mieć dostęp. Tam są saloniki lufthansy. Się czepiaj lotniska że nie wybudowali ogólnego a nie revoluta xD
@ShortyLookMean: to spoko tylko ze z amexem nie wejdą do wielu innych do których wejdziesz z revolutem. A współpraca amexa z lufthansa kończy się właśnie 1 października 2026. Więc Twoje argumenty przeciwko są mocno invalid ( ͡°͜ʖ͡°)
Ale nie polecam CFD tam bo się wiesza częściej niż wszystko inne (ale opłata overnight u nich akurat też działa lepiej niż u innych).
Wymiana walut średnio - kursy takie same jak wszędzie już teraz, banki zwykle mają często taniej.
Nordvpn za free i parę innych usług.
#revolut #banki #podroze #podrozujzwykopem #hotele #oszczedzanie
Ale jak dużo podróżujesz to polecam, revpunkty które mi się na początku nie podobały to przez te zniżki na hotele są genialne
@BC_anada: Nie wiem jak teraz, ale co mi ze zniżki jak jeszcze rok temu ten sam hotel przez Booking był taniej?
@BC_anada: Gdzie nie ma żadnego dostępnego w MUC i FRA akurat tam gdzie większość się przesiada tylko albo trzeba jechać autobusem na inny terminal, albo wyjść poza lotnisko. Do tego zmienili Dragon Pass na LoungeKey i ludzie narzekają, że i w BER został jeden salonik, do którego z reguły nie wpiszają.
To ja już wolę darmową Visa Infinity Od innych banków, która co prawda daje tylko 18
@BC_anada: niższym niż w innych miejscach. I do tego belkę trzeba rozliczać samemu.
źródło: 1000009203
Pobierzhttps://www.booking.com/hotel/fr/cosy-paris-sud.pl.html?aid=964694&app_hotel_id=9697644&checkin=2026-10-01&checkout=2026-10-06&from_sn=android&group_adults=2&group_children=0&label=hotel_details-WojN3L%401780398179&no_rooms=1&req_adults=2&req_children=0&room1=A%2CA
Ten mam zarezerwowany na 1-6 października za 1800 zł.
@BC_anada: Przecież Revolut korzysta z usług zwykłych banków żeby te odsetki uzyskać.
Dla PLN Revolut używa Unicredit i oferuje odsetki od 2% w darmowym planie do 3,25% w planie Ultra (według aktualnej oferty na stronie).
Natomiast konto w Unicredit każdy może
@Krupier to apartament prywatny, tego akurat nie ma,
źródło: 1000009205
Pobierz@BC_anada: pokazujesz Terminal 1. Właśnie o tym mówię, bo Lufthansa i LOT wszystko lata na Terminal 2. I potrzebujesz około godziny, żeby pojechać i wrócić autobusem na T1. Co przy większości przesiadek nie ma sensu.
@BC_anada: Rok płaciłem za Metal, dwa za Ultra. Przez te 3 lata spędziłem w hotelach jakieś 100 tygodni. Revolut Stays sprawdzałem z nudów w pracy kilkadziesiąt razy w tym okresie. Ani razu nie było taniej.
źródło: 1000009208
PobierzNa Bookingu wziąłem za 1800. ¯\(ツ)/¯