Aktywne Wpisy

marcelus +252
Mało informacji dało mi taką radość jak to. Chylę czoła przed ogromem pracy włożonej przez podmorskich policjantów. Najlepsze jest to, że teraz żaden taki zwyrol nie będzie spał spokojnie, tylko będzie się c--j budził w nocy z myślą czy już go mają, czy już trafili na jego trop. I dobrze. I tak ma być.
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
źródło: 1000037635
Pobierz
PopeLeon +14

- Alfa Romeo Giulia
- BMW G20 330i
- Alfa Romeo Stelvio
Czy ktoś z Was miał okazję jeździć tymi samochodami? Który byście polecili, dla osoby która robi mało KM, obecnie +- 10 000 rocznie to max - ale chcę zachować frajdę z jazdy, gdy już jeździ. Planuje zakupić egzemplarz 2-3 letni maksymalnie, żeby troszkę zamortyzować największy spadek ceny w pierwszych latach.
Zależy mi na frajdzie z jazdy, oraz w miarę stabilnym samochodzie, który nie będzie co 5 miesięcy u mechanika.
Słyszałem, że te alfy faktycznie wychodzą z stereotypu wlasnej marki i są dobrze wykonane - ale może jestem w błędzie?
#motoryzacja #samochody #bmw #alfaromeo #stelvio #giulia #g20
źródło: CoWybrac
PobierzOsobiście, bliżej było mi do sedana - natomiast, bardzo prawdopodobne, że nowy samochód zobaczy też niebawem potomków i rozmyślam, czy nie dobrym wyborem byłoby zakupienie właśnie Giulii w Suvie (czyli Stelvio), która pozwoli mi przewozić troszkę więcej rzeczy w bagażniku.
Myślę o zrobieniu garażu z SUV'a + Sedana. Po części bardzo podoba mi się g20, ale chyba lepszego
@dlugijohn: Przecież to najlepiej prowadzący się SUV na rynku. Siedząc w nim czujesz się jak w Giuli tylko wyżej
No nic, co raz bliżej mi do Alfy, przez chwilę mocno namieszała mi w głowie g20 (330i/m340i), ale chyba docelowo zostanę przy "Włoszce". Takim moim marzeniem byłoby zrobić garaż z Stelvio + g20 m340i, dlatego też rozmyślam nad Stelvio z włoskiej palety samochodów, aczkolwiek póki jeszcze nie mam dzieci, może zdecyduje się na Giulie.
No nie ukrywam, że nie podoba mi się kierunek rozwoju samochodów
Tak jak mówimy, Stelvio to troszkę co innego niż typowy SUV. Waga tego samochodu, jest niższa niż wiele sedanów ;)
SUV-y też mają swoje plusy, zwłaszcza jeśli jedziesz w teren i chcesz przejechać wyżej niż jakieś trawy (polne drogi), oraz dla niektórych wsiadanie do wyższego samochodu, to też jakiś komfort. Zwłaszcza dla starszych osób.
Tutaj przykładowo, jeśli miałbym wziąć
Duży laczek lepiej wybiera nierówności. Wysoka pozycja za kierownicą sprawia, że siedzę sobie jak król i mam lepszą widoczność, Wysoki próg załadunku w bagażniku. Nie trzeba się schylać przy wsiadaniu i wysiadaniu (starszy człowiek - 35 lat).
ps. Sam od zawsze jeżdzę Kombi, ale moje kolejne auto to
A4>seria3>gulia
@Argonzz: Przecież jest na odwrót xD Alfa ma więcej koni i napęd 4x4 tak samo, oraz psuje się mniej. Po co zmyślasz?
Po prostu spolecznie to jest szkodliwe ale rozumiem perpektywe, inni kupujacy SUVy pewnie robia to samo, patrza tylko na czubek wlasnego nosa i to jest w sumie ok dopoki nie wymusi sie tego jakimis wiekszymi podatkami etc.
Giulia bez żadnych wątpliwości. Jeśli musi być SUV, to Stelvio - ale choć Stelvio jest jednym z dwóch zdecydowanie najlepiej prowadzących się suvów (obok Macana), to i tak w porównaniu z Giulią jest