Wpis z mikrobloga

i płacił za całą resztę zdecydowanie więcej ;) jeszcze kelner ci te wodę poda z ogromną łaską tak że stracisz apetyt XD

@Notes: dokładnie mordo, obiad skoczy z 60 na 90 zł bo ustawodawca zmusił przedsiębiorce do podania darmowej wody na prośbę klienta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A kelner będzie się spuszczał do szklanki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Osoba z bliskiej rodziny prowadzi kawiarnię i mimo
  • Odpowiedz
Na całym świecie woda jest za darmo, na zachodzie często niższe ceny za jedzenie ale biedna polska gastruchowa branża imploduje przez szklankę wody XD Nie no to jest giga komiczne już. Ha tfu
  • Odpowiedz
@Ark00:

jakbym był przedsiębiorcą i miał przed restauracją fontannę albo inną publiczną instalacje wodną to nabierałbym wody stamtąd i jeszcze wrzucał drobniaki żeby zachęcać meneli do kąpieli w tej wodzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak, dokładnie tak byś zrobił Mariusz... mnie serio dziwią te fantazje ludzi "JAKBYM JA ... TO BYM ZROBIŁ ..." g---o byś zrobił i to wiesz xD
  • Odpowiedz
oni przecież mają koszta.

@Sterax33: Gastronomia nie ma kosztów, branża HoReCa jest znana z tego że zatrudnia ludzi na czarno albo na jakieś nieśmieszne umowy, to gigantyczna szara strefa.
Także jak ci jakiś janusz gastronomii powie że ma koszty to się zapytaj go czy na pewno wszyscy pracownicy mają umowy o pracę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
po prostu podniosą ceny innych produktów xD

@Notes: Bzdura totalna. W całej Europie się podaje za darmo wodę i nawet tego prawo nie wymaga i nie jest przez to drożej. Wyjdźcie kiedyś z domu.
  • Odpowiedz
@Elec: Nie chodzi o wodę. Woda jest zbyt cenna, potrzebna do chłodzenia serwerowi z klastrami dla AI. 0.5 litra do posiłku jako gratis jeszcze jest finansowo do przełknięcia przez restauracje.
  • Odpowiedz
tak, dokładnie tak byś zrobił Mariusz... mnie serio dziwią te fantazje ludzi "JAKBYM JA ... TO BYM ZROBIŁ ..." g---o byś zrobił i to wiesz xD

@mwmichal: dokładnie tak bym zrobił seba, klienci jeszcze zachwalaliby walory smakowe wody w mojej restauracji
  • Odpowiedz
@WolnyBLN: No to niech podnosza, prosze bardzo. Ceny w restauracjach w Polsce i tak sa turbo odklejone, jak tak beda januszowac nawet na wodzie to wiecej ludzi zrezygnuje wgl z pojscia do restauracji i nie wyjdzie im to na dobre. Coraz czesciej omijam miejsca ktore maja np zwykla kawe za 20zl. Stac mnie, ale po prostu nie lubie sie czuc dymany. Jakos za granica, nawet w turystycznych miejscach potrafi byc
  • Odpowiedz
@Sterax33: wąsate dziady, będą szybciej $rać do wody niż, zrezygnują z wody za 20 zł za 200 ml, nie ma bardziej dziadowskiego Januszowego biznesu niż prywatni "przedsiębiorcy" wolę dać zarobić amerykańskiemu korpo i za colę półlitrową zapłacić 7 zł niż dać zarobić takiemu dziadowi chociażby złotówkę.
  • Odpowiedz