Wpis z mikrobloga

Bylem dzis ogladac mieszkanie na Woli w Warszawie (słynny hong kong) I tak sprawdzilem z ciekawości drzwi sasiadow obok I ujrzalem takie cos. Czy kulilibyscie mieszkanie z ktorym sasiaduje airbnb? O tyle dobrze ze tylko z jednej strony i od salonu a nje sypialni, ale i tak mam obawy. Warto sje w to pchsc czy odpuścić. Chociaz teraz juz chyba w kazdym nowym apartamencie sa te lokale pod airbnb robione...

#patodeweloperka #kichopyta #booking #mirkopyta #przegryw #inwestycje #mieszkanie
#airbnb #warszawa #nieruchomosci
kubekdudek - Bylem dzis ogladac mieszkanie na Woli w Warszawie (słynny hong kong) I t...

źródło: 20260601_200927

Pobierz

Kupilbys mieszkanje w sasiedztwie airbnb?

• Tak 5.8% (9)
  • Nie 94.2% (145)

Oddanych głosów: 154

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kanusz-Morwin-Jikke: nie będziesz. Wywóz śmieci w większości gmin to 25-30zł od osoby. Gazu nie komentuję, bo nie musisz go mieć (zresztą coraz trudniej o zgodę na przyłączę): za ogrzewanie+CWU można zejść do 2000-3000zł rocznie z dobrą PC i optymalnie ocieplonym domem pomimo 300m^2. Woda może być za darmo (studnia) a nawet jeśli nie jest, to np. ja za wodę+ścieki - kanalizacja (2 osoby) płacimy przeciętnie 200zł m/c. Podatek od nieruchomości
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: ale ja liczyłem już całkowite utrzymanie mieszkania vs domu. Wszystko łacznie ze wszystkimi rachunkami. Domu 300m2 nie ogrzejesz za 3k rocznie. Przy dobrej izolacji budynku i doborze pompy ciepła może 120 m2 uda się uzyskac taki wynik.

Podatek od nieruchomości to nie aż takie grosze, bo za dom 300 m2 wyszłoby jakieś 1200-1500 zł rocznie, więc to za darmo nie jest.

Mi wychodzi (stary dom, ale dobra instalacja) za 150m2 ok.
  • Odpowiedz