Aktywne Wpisy

Niedobry +72
Kochajmy bliznich swoich... ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000027976
Pobierz
Salido +226
Minął 17. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
71 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
76 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
71 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
76 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-8
Pobierz

Miller et Bertaux Study #23/Newsletter. Otwarcie jest ciekawe i dość nietypowe. Obecne są w nim zielono ziołowe nuty, kocanka i koper włoski, którym towarzyszy aldehydowa świeżość. Pierwsze parę minut jest całkiem ostre, lecz z czasem kompozycja się wygładza oraz staje słodsza. Zapach robi się cięższy i bardziej wieczorowy. Wychodzi w nim drzewny oraz balsamiczny akord, pojawia się również trochę dymu. W bazie dopełnia go może nieco paczuli i mchu, natomiast końcówka to głównie kadzidło.
Jestem pozytywnie zaskoczony zarówno oryginalnością zapachu, jak i jego rozwojem. Z jednej strony wchodzi mocno w kadzidlane klimaty, ale początek posiada wyraźną świeżość w postaci aldehydów. Do tego da się wyłapać sporo innych akcentów, takich jak kocanka, koper włoski i dymno drzewne nuty. Nie wiem czy są to perfumy, które potrafiłbym nosić, ale na pewno uważam je za ciekawe.
Parametry wypadają przeciętnie, średnia projekcja z kilkugodzinną żywotnością. Jak dla mnie pozycja na chłodniejszą porę roku, choć niekoniecznie zimę. W zasadzie uniseks i choć profil zapachowy należy do niecodziennych, to myślę że spokojnie można w nim wyjść do ludzi. Niestety nie mam porównania do Reliqvi, do której jest najczęściej porównywany, więc nie ocenię podobieństwa. Ocena końcowa 8/10
Zapach 8.5/10
Projekcja 5.5/10
Żywotność 5/10
Jakość/Cena 7.5/10
pozostałe recki
źródło: pl-p_c_41091
Pobierz