Wpis z mikrobloga

Jak myślicie - decyzja o remake 2 została już nieoficjalnie podjęta czy raczej dopiero gdy okaże się, jak dobrze sprzedaje się 1?
Jeżeli okaże się, że jednak dobrze się gothiczek sprzedaje i będą chcieli zrobić remake 2 + NK to ile szacujecie +- będzie potrzeba na zrobienie tego remake? 2-3 lata czy może 5+?

Mocno liczę, że jednak będzie dobra gierka i dobrze się sprzeda bo mam wrażenie, że twórcy faktycznie starają się dowieźć dobry remake.

#gothic
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pepepanpatryk: preprodukcja w jakiś sposób na pewno już trwa, nawet jeśli nie ma decyzji. Po prostu tak działają studia, że pewien zespół już musi pracować nad tym co dalej.
Białe kołnierzyki z thq pewnie podejmą decyzję po premierze patrząc na ogólny odbiór. Osobiście liczę na metascore około 72 i zwrot kosztów produkcji + parę procent. To wydaje mi się, że wystarczy, żeby poszło zielone światło dla dwójki, bo koszty sequela
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: mam nadzieję że mniej niż dwa lata i już nad nim pracują. G2 jeśli g1 wypali to czysta formalność i góra złota przecież nie robią odyseji ani returna tylko podstawkę która gracze sobie zmoduja.
Assety już mają, dostosować je tylko, trochę ulepszyć, nagrać dialogi i zatrudnić aktorów i programistów to potrwa ale roboty będzie mniej niż na siedem lat. Oby g1 się udał g2 to tylko formalność ja czekam
  • Odpowiedz