Aktywne Wpisy

cierpka-rzodkiewka +352
Vamyss +849
Bardzo mnie cieszy nagonka na lekarzy i mówię to jako część tego chorego systemu opieki zdrowotnej.
Myślicie że do Was lekarz jest opryskliwy? Wyobraźcie sobie jaki jest w stosunku do kogoś kto „przywozi mu pracę”.
W systemie PRM pracuje od 5 lat, nie zliczę ile razy zostałem nazwany: głupkiem, debilem, nieukiem. Wielokrotnie byliśmy upokarzani przez nich przy pacjencie, rodzinie pacjenta i reszcie pracowników. Pamiętam historie starych ratowników, którzy mówili że jaki kiedyś lekarze
Myślicie że do Was lekarz jest opryskliwy? Wyobraźcie sobie jaki jest w stosunku do kogoś kto „przywozi mu pracę”.
W systemie PRM pracuje od 5 lat, nie zliczę ile razy zostałem nazwany: głupkiem, debilem, nieukiem. Wielokrotnie byliśmy upokarzani przez nich przy pacjencie, rodzinie pacjenta i reszcie pracowników. Pamiętam historie starych ratowników, którzy mówili że jaki kiedyś lekarze
źródło: 000MZNMUVK645FN0-C323-F4
Pobierz

Mam pytanie do chrześcijań. Czy chrześcijański Bóg wyśle sam siebie do piekła za całe zło, które wyrządził? Za nakazy zabijania kobiet i dzieci sprawiedliwym byłoby wspóldzielić piekielną cele z zbrodniarzami wojennymi.
#chrzescijanstwo #katolicyzm #religia #kosciol #bog #przemyslenia #biblia #ateizm #pytanie
gdyby ten łajdak faktycznie istniał, to nie miałby wyjścia i musiałby sam siebie skazać na piekło za zło, które popełnił, ale przecież on nie istnieje
Tak, zdaję sobie sprawę że de facto tworzę sobie wiarę
1) po prostu starać się je ignorowac, nie myśleć o nich
2) uznać ze niektóre fragmenty Biblii nie mają nic wspólnego z Bogiem i są po prostu interpretacjami otaczające rzeczywistości przez autorów którzy NIE byli (przynajmniej we wszystkim co pisali, natchnieni żadnym Duchem Świętym) i wszystko spod ich pióra jest święte
3) pójść