Aktywne Wpisy

FunkyMonkey +882
Najzabawniejsze, że konowały nie mają gdzie uciec. xD Bo co powiedzą? „Jak wam się nie podoba to wyjadę do Niemiec zarabiać dwa razy mniej”? xD
#lekarz100k #medycyna #konowalposting
#lekarz100k #medycyna #konowalposting

Odki +77
Postawienie domu w 2020 to byl mój najlepszy strzał w życiu. W sumie wydałem 600k a dziś od ręki dzieki miejscu w ktorym stoi daja mi za niego 2mln zl od ręki. (Północ Krakowa) Jak bardzo bym sie nie potknął finansowo w zyciu to jestem dalej na plus.
#gielda
#gielda

Pokój, w którym młody ja składałem komputery, naklejałem wlepki, uczyłem się pisać i malować, dziś stoi z------y gratami, że ledwo idzie przejść. Jak byłem mały, marzyłem, że jak dorosnę, będę kimś. Że będę zarabiał pieniądze, jeździł i podróżował. A teraz, po latach spędzonych za granicą, siedzę w miejscu, w którym zacząłem. Lekko ulany, nieogolony, wypluty i wypalony.
Kiedyś potrafiłem po prostu cieszyć się życiem i tym, że cokolwiek się wokół dzieje. A dzisiaj? Stałem się tak potwornie zmęczony i leniwy, że aż mi przed samym sobą wstyd. Nie mam siły ani chęci, żeby pójść na piechotę do kościoła czy do osiedlowego po głupie bułki. Wszędzie muszę podjechać samochodem.
Gdzieś po drodze zgasł ten błysk w oku. Kiedyś potrafiłem godzinami jarać się nową częścią do kompa albo planować, co wielkiego zrobię, jak już będę "dorosły". A dorosłość okazała się równią pochyłą. Najgorsza w tym wszystkim nie jest nawet sama stagnacja, ale świadomość, że po prostu zawiodłem tego dzieciaka ze starych zdjęć. Chłop miał plany, wierzył w siebie, a wyszło śmiechu warte. Nie było żadnego wielkiego dramatu ani spektakularnego upadku – po prostu z biegiem lat chęci do życia zeszły ze mnie powoli, jak powietrze z dziurawej dętki. Dzisiaj jedyne na co mnie stać, to bezmyślne scrollowanie telefonu w tym samym pokoju, z którego tak bardzo chciałem uciec w wielki świat.
#feels #nostalgia #zalesie #przemyslenia #doroslosc #przegryw #gownowpis #depresja
źródło: obraz
PobierzGdzie jest ten chłopiec, co się z nim stało...
Gdzie sprzedał, gdzie zgubił dziecięce marzenia...
Co sie rosypało, co sie rozwiało...
Co zmieniło się w