Wpis z mikrobloga

Dobra przyznawać się, ile wrzucacie w kosmiczna dziewicę, jeśli już coś wrzucacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja myślę 500$

#gielda
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@damer135: no ziom jest 2 tygodnie do IPO. Jak widzisz sens w Microna wchodzić teraz za 950 gdy zrobił kilka tysięcy procent to tu kminisz czy po 150% jest sens.... xD xD
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: tldr spekulacja/h----d pod to, że po IPO ludzie będą mylić ticker SpaceX (SPCX) z dziewicą (SPCE) + dziewica ostatnio ma w mediach pozytywne artykuły (cośtam otwierają możliwość kupowania biletów na loty, ale kogo to obchodzi :D ).

Precedens już jest, IPO ZOOMa (ZOOM ma ticker ZM, a wcześniej już był jakiś śmieciuch z tickerem ZOOM)

jeden z wielu wątków na ten temat na Reddit https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/1tq9ui6/on_spacex_ipo_day_the_retards_type_s_p_c_into/?sort=confidence
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: mozna pod to podpiąć teorie że jak Trump z Muskiem się nie waflują juz tak bardzo i kurs wzrośnie na tyle aby pomarańczowy coś klapnął jęzorem o tym to wtedy generalnie wykupimy Białka i przejmujemy wykop
  • Odpowiedz
@breakdown1: Na ten moment $912 za akcje i $200.35 za CFD (dźwignia 1:1, kupione tylko dla braku prowizji od obrotu xD) dziewicy. W poniedziałek leci $5k łącznie na SPCE i SPXC, nie wiem jeszcze w jakich proporcjach.
  • Odpowiedz
Nikt na to nie nagania.

@thepjoter: To też ma plusy. Kurs jeszcze nie ruszył do góry, a na XTB wciąż można longować z dźwignią 1:5. Więc nawet jeśli więcej ludzi się walnie na SPCE zamiast SPXC, to na SPXC procentowo zysk mogę też mieć spory. No i zawsze to jakaś dywersyfikacja :))

A na /r/WallStreetBets zawsze możemy zrobić i wyplusować posta.
  • Odpowiedz