Wpis z mikrobloga

Jak piracicie jakiś ebook i są w nim zniekształcenia w tekście w wyniku OCR, np. zamiana "ś" na "si", jakieś dodatkowe wcięcia, znaki itd., to czytacie mimo wszystko takiej jakości książkę, czy odpuszczacie? Mnie to rozprasza na tyle, że nie jestem w stanie czegoś takiego czytać i nieraz kupiłem papier, żeby mieć pewny tekst.
Ogólnie to dużo częściej trafiam na takie zniekształcone teksty niż na normalne. Najgorzej jak się trafia na tego typu pierwsze zniekształcenie dopiero gdzieś na 30 stronie, bo nagle odpuszczam. :D

#czytajzwykopem #ksiazki #eksiazki #ebook #ebooki #piratujo #kindle #pocketbook
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Odpuszczam, jeśli się ciągle pojawiają. A czy trafiają się często? prawie nigdy, może mam farta ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
ą w nim zniekształcenia w tekście w wyniku OCR, np. zamiana "ś" na "si", jakieś dodatkowe wcięcia, znaki itd., to czytacie mimo wszystko takiej jakości książkę, czy odpuszczacie? Mnie to rozprasza na tyle, że nie jestem w stanie czegoś takiego czytać

@telegazeciarz: wkur...a mnie to do białości, zwykle szukam innego egzemplarza, a w tym wadliwym zostawiam na chomikuju (bo nie oszukujmy się...) komentarz punktujący niechlujność dodającego.
Jeśli innej wersji nie
  • Odpowiedz