Wpis z mikrobloga

Mam kilka pytań do triatlonistów, bo może wystartuję po prostu dla beki na 1/8 IM, żabka + zwykła szosa + bieg to byle się doturlać i zmieścić w limitach.

1. Nie pływałem wcześniej w otwartych zbiornikach w Polsce (chyba tylko na Kanarach w oceanie w lecie). Czy iść się wcześniej oswoić - ale już chyba się nie da, bo dziś są tam mistrzostwa, a jutro amatorzy.

2. Rok nie byłem na basenie i mam pewne obawy. Przygotowywałem się na 2020 rok i całą zimę robiłem takie treningi, ze plywam 20 basenow bez przerwy. Po pandemii tylko rower i odpuscilem triatlon. Przez ten czas pewne wady mi się pogłębiły.

3. Skąd skombinować piankę? Jedyny moj kontakt z pianką to lekcja surfingu na Kanarach. Założyłem ją wtedy na odwrót i łącznie zajęło mi to 10 minut.

4. Co muszę lub powinienem jeszcze mieć?

5. Jak się wzmocnić i nastawić?

#sport #triathlon #basen #plywanie

#rzeszow bo moze ktos tu jutro tez startuje
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Tak
2. Idz na ten basen
3. 1/8 to golisz bez pianki zanim sie obejrzysz będziesz w strefie zmian i nie stracisz minut na ściągnięcie pianki. BTW pianka do nurkowania to inna pianka niż triathlonowa.
4. Dobre chęci i humor jak robisz to dla zabawy.
5. Panie ładuj węgle xD

Powodzenia Miras
  • Odpowiedz
@quiksilver:

Ad 2. Pójdę wieczorem i przekonam się, czy w ogóle mam jakąkolwiek formę pływacką.

Ad 3. Teoretycznie można bez pianki, ale chodzi tu o bezpieczeństwo, bo woda zimna i głęboka?

Przegiąłem wczoraj na rowerze, dlatego zdecyduję wieczorem, czy startować.
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: Tey, a Ty w ogóle możesz jeszcze dzień przed startem się zapisać na zawody (piszesz może wystartuje) bo z doświadczenia wiem, że to praktycznie nie wykonalne! Większość organizatorów ma termin by drukować numery startowe, liczby pakietów, medali itd. samo przepisanie pakietu też jest możliwe tylko na kilka dni przed startem!
  • Odpowiedz
@quiksilver: Dziś do 22:00 były zapisy i chyba jutro będzie można w biurze zawodów. Tylko pianki nie mam. A pianka jest po to, aby utrzymać temperaturę ciała, bo woda zimna. Jak nie skombinuję pianki na już, to nie wystartuję.

Przepłynięcie tego dystansu żabką może zająć pół godziny.

Nie pamiętam, ile czasu mi to dokładnie zajmowało. Mój max to 40 basenów różnymi stylami z krótkimi przerwami w 45 minut. Załóżmy 1 basen =
  • Odpowiedz