Wpis z mikrobloga

Rozstrzygnijmy to na wykopie: czy popierasz odebranie orderu Orła Białego Zełenskiemu?
#ukraina #pytanie #wojna

Czy popierasz odebranie orderu Orła Białego Zełenskiemu?

• Tak 63.6% (131)
  • Nie 21.4% (44)
  • Nie mam zdania 15.0% (31)

Oddanych głosów: 206

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowszyja: Jedyne co w czasie jego kadencji się stało to ekshumacje na Wołyniu. Ale czy to on miał na to wpływ? Z zagranicznych polityków jakich kojarzę 50 lat wstecz to może Reagan zasłużył na odznaczenie
  • Odpowiedz
@Gomorakazowa:

nadawane za znamienite zasługi cywilne i wojskowe dla pożytku Rzeczypospolitej Polskiej, położone zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie wojny. Nie dzieli się na klasy. Nadawany jest najwybitniejszym Polakom oraz najwyższym rangą przedstawicielom państw obcych.

Jak dla mnie wszystko się zgadza. Ciężko wskazać drugiego człowieka, który w XXI wieku zrobiły tyle dla naszego kraju. I nie ma tutaj znaczenia czy w swoich działaniach miał na uwadze dobro Polski
  • Odpowiedz
@Gomorakazowa: Poza tym jest długa lista odznaczonych w XXI wieku i nie chce mi się jej całej przeglądać ale w większości są to postacie zupełnie anonimowe dla szerszych kręgów. Gdyby zebrać razem zasługi 90% tych ludzi to one nie mogłyby się równać temu co de facto dla nas zrobił Zełeński i jego państwo
  • Odpowiedz
@dqdq1: Z czego rozliczyć ukraińcu? Nadać można jak ktoś się zachowuje, a ukry wtedy były dobrze wytresowane. Teraz ugryzły rękę co je karmi, więc skarcimy ukrów. Kogo tu mamy rozliczać, chyba was z zezwierzecenia.
  • Odpowiedz
@CopyM wyborcy PiS byli wytresowani- gdy każe się wam klękać to padacie na kolana i jesteście sługami narodu ukraińskiego. Teraz każą wam pluć to plujecie. Jak wiatr zawieje. Zero umiaru i tylko emocje podkręcone do granic możliwości.
  • Odpowiedz
@dqdq1: No ja na szczescie nie bylem i nie jestem ani wyborca pisu, albo sługą twojego narodu XD Ale obojętnie jakiego rządu / prezydenta nie będą nam rozliczać ukry.
  • Odpowiedz
@CopyM jesteś- mówisz to co PiS, w dokładnie teb sam sposób. To czy teraz głosujesz na mały PiS czy chory psychicznie nic w tej materii nie zmienia. Gdy każą ci klęczeć klękasz, gdy każą ci pluć plujesz.
  • Odpowiedz
@nowszyja: Wyjebongo. Bardziej bym wolał by IPN zarówno w Polsce jak i w Ukrainie zostały zlikwidowane i zastąpione przez jakąś nową instytucję, którą sterowali by niezależnie od polityków przedstawiciele uczelni wyższych, co ważne nie religijnych, oczywiście na czele historycy z tych uczelni, ewentualnie politolodzy i filozofowie.
  • Odpowiedz