Mój nowy UPS do serwerowni. Cena może duża - 2400zł, ale 1. Normalnie będzie zasilał moją serwerownie 2. A jak wyjadę gdzieś w las, to wezmę go ze sobą.
Te standardowe UPS mnie wkurzają, bo baterię padają bardzo szybko... i oby chociaż długo działały.
A tak mam nadzieje że lifepo4 da radę i nie będe co 2 lata musiał zmieniać akumulatorów.
Plan jest taki Gniazdko -> Ten magazyn energii -> obecny UPS -> serwery
Po co obecny UPS? bym mógł odłączyć magazyn energii w każdej chwili i go zabrać.
@new-object: na balkonie, ale za balustradą złapałem ponad 170W, mam też przedłużacz miedziany. Będę testował jutro w słońcu, bo testowałem na początku kwietnia. No i dziwna satysfakcja jak ładujesz słońcem :)
1. Normalnie będzie zasilał moją serwerownie
2. A jak wyjadę gdzieś w las, to wezmę go ze sobą.
Te standardowe UPS mnie wkurzają, bo baterię padają bardzo szybko... i oby chociaż długo działały.
A tak mam nadzieje że lifepo4 da radę i nie będe co 2 lata musiał zmieniać akumulatorów.
Plan jest taki
Gniazdko -> Ten magazyn energii -> obecny UPS -> serwery
Po co obecny UPS? bym mógł odłączyć magazyn energii w każdej chwili i go zabrać.
Sprytne, co nie?
#homelab #serwery #nieprogramowanie
źródło: image
PobierzWygląda spoko. Oby służył dobrze. Teraz ciężko coś wybrać. Ja serwera nie mam ale czasami przydałby się jakiś spory magazyn prądu.
https://a.aliexpress.com/_EyCcqAK
źródło: image
Pobierz