Aktywne Wpisy

scriptum_nox +27
Jestem jedyną osobą przed trzydziestką, która uważa, że smartfony zepsuły podróżowanie?
Kiedyś człowiek się można było zgubić i trzeba było sobie poradzić. Dzisiaj nawet nie trzeba pamiętać, gdzie się zostawiło auto.
Wygodniej, ale jakoś mniej ciekawie. Kiedy ostatnio widzieliście turystę z mapą?
W sumie niby nikt nie zabrania, no ale jednak...
#podroze #nostalgia #technologia #podrozujzwykopem
Kiedyś człowiek się można było zgubić i trzeba było sobie poradzić. Dzisiaj nawet nie trzeba pamiętać, gdzie się zostawiło auto.
Wygodniej, ale jakoś mniej ciekawie. Kiedy ostatnio widzieliście turystę z mapą?
W sumie niby nikt nie zabrania, no ale jednak...
#podroze #nostalgia #technologia #podrozujzwykopem
źródło: 1000022918
Pobierz
Markowowski +709

Na polu walki, jeśli agresor prowadzący inwazję nie wygrał, znaczy że przegrał.
Politycznie przegrali wszystko- pozycję na świecie, gospodarkę, rynek ropy, sankcje, rozszerzenie NATO pod granicami.
Przy obecnych stratach ludzkich i finansowych już nie ma choćby teoretycznego zwycięskiego scenariusza, nawet zajęcia całej Ukrainy nie będzie wygraną na tym etapie. A obecnie zaczynają tracić zdobycze terytorialne.
Polska miała jaja stanąć po stronie która obecnie wygrywa, czyniąc przy okazji doskonałą inwestycję. Kupa sprzętu który i tak należałoby zaraz utylizować, przemieliła ruskie zasoby, bez straty jednego nawet polskiego żołnierza.
Taka jest opinia moja, moja jest ona, i z nią was zostawiam.
#polska #ukraina #rosja #wojna #polityka
źródło: IMG_9846
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Właśnie tak sobie wyobrażam twarz J.E. Putina kiedy widzi jak idą postępy wielkiego 3-dniowego blitzkriegu na najbiedniejszy kraj Europy
Ukraińcy nie liczą się z Polakami, bo nie muszą, nie umiemy w twardą dyplomację
Osiągnąć wzrosty eksportu, który jest Ukrainie potrzebny, to żadna sztuka, tu niewiele trzeba robić, sztuka to wpychać się w odbudowę infrastruktury czy przejmować wszelki biznes, który w upadłym
BGK ma centralną rolę jak chodzi o rozdzielanie grantów na odbudowę Ukrainy. Ukraine Recovery Conference jest organizowane w Polsce.
Swoją drogą jestem ciekawy jak zdefiniujesz sukces, bo Polska jest mniejszą gospodarką z mniejszym rynkiem kapitałowym niż USA, czy chociażby Niemcy. Oczekujesz że
No ale serio potrzebujesz cytatów? Przecież widzisz jak wygląda polityka u nas, gdzie mamy Tuska i Kaczyńskiego, których obchodzą tylko sondaże, zero ponadpartyjnego porozumienia i pachołków, którzy nie pierdną bez pozwolenia prezesów, tak się pozycji na świecie nie zbuduje