Aktywne Wpisy

FunkyMonkey +1091
Najzabawniejsze, że konowały nie mają gdzie uciec. xD Bo co powiedzą? „Jak wam się nie podoba to wyjadę do Niemiec zarabiać dwa razy mniej”? xD
#lekarz100k #medycyna #konowalposting
#lekarz100k #medycyna #konowalposting

Odki +87
Postawienie domu w 2020 to byl mój najlepszy strzał w życiu. W sumie wydałem 600k a dziś od ręki dzieki miejscu w ktorym stoi daja mi za niego 2mln zl od ręki. (Północ Krakowa) Jak bardzo bym sie nie potknął finansowo w zyciu to jestem dalej na plus.
#gielda
#gielda

To już sobie doczytałem że wtórny = przerzut, ale czy radiolog mógł z tej scyntografii dojrzeć że są to komórki rakowe z innego narządu? Czy raczej stwierdza się to na podstawie biopsji i badania histopatologicznego?
Rozumiem też że może się okazać że pierwotny nowotwór znajduje się gdzieś indziej i nie został dotychczas odkryty, a zdążył już dać
Ewentualnie jakie są szanse pomyłki w tym sensie, że to nie nowotwór jednak, tylko jakiś stan pourazowy/pozapalny. Mowa w badaniu, którego nie mam przed sobą w tej chwili o tzw przebudowie kostnej.
Dziwi mnie fakt, że w opisie badania jest
@vanraven: 50-50 - albo tak, albo nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przerzuty nie mają daty produkcji, tego nie da się stwierdzić. Mógł teraz urosnąć na tyle, że zaczął dawać objawy. Pytanie jeszcze co to był w ogóle za rak - typ