Wpis z mikrobloga

Złożyłem wypowiedzenie w kolchozie. Nie sądziłem, że to wygeneruje takie poruszenie xD
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 51
@zenon_z_chorzowa1: No zapowiada sie nowa praca duzo lepiej. A jeśli nie. To będzie motorem napędowym do kolejnych zmian. A nie gnicia dziesiąty rok w tej samej fabryce gdzie nawet maja problem zorganizować przerwę w czasie pracy lol
  • Odpowiedz
@Wookash071: najgorsze jest to ze jest 99% szansy ze nic się nie zmieni. Ale chciałbymCi pogratulować że mimo wszystko podjąłeś jakieś działania.

Nie wiem ilo to dla Ciebie cokolwiek cos znaczy, Ale serio, w tej Polsce, jest ziomek co życzy Ci najlepiej jak to jest możliwe. Dajesz radę i jesteś wielki, powodzenia.
  • Odpowiedz
w sumie co się wtedy dzieje?

@andrzejpodloga: dostajesz na świadectwie pracy, że porzuciłeś robotę. zdecydowanie nie chce się tego dostać.

no chyba, że kołchoz 100%, gdzie dyma się na czarno lub na cywilnoprawnej, to w sumie co zrobią - realistycznie g---o, teoretycznie w tym drugim mogą poleźć do sądu (co się może łatwo obrócić przeciwko nim).
  • Odpowiedz
@andrzejpodloga Ja kiedyś nie wróciłem do pracy że zwolnienia, a miałem jeszcze miesiąc do przepracowania na umowie próbnej. Nie miałem żadnych konsekwencji, na świadectwie pracy nie miałem napisane, że porzuciłem pracę albo coś. No ale nie radzę tak robić xD Mnie jakoś potraktowali ulgowo i to olali.
  • Odpowiedz