Aktywne Wpisy

jmuhha +6
Nowa realizacja
źródło: 1000029335
Pobierz
Mannek +28
#lekarz100k #lekarz #konowalposting
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,

Strasznie rozwlekle ale akurat posucha na tagu to nawet przeczytałem z zaciekawieniem.
edit: a dobra to jakieś bajdurzenie o relacjach, czyli not rel ja aspołeczniak jestem i dla mnie relacje społeczne ponad zobowiązania codzienne śmierdzą
OP był w związkach bo brał biedne dziewczyny z trudnych domów które leciały na stabilizację. OP sam siebie opisuje jako ciepła kluchą, w każdym związku po pewnym czasie były problemy z niczego i skończyło się to dwoma zdradami. OP dostrzega że osoba która jest dla ciebie najważniejsza może w każdej chwili przyprawić ci rogi.
OP twierdzi że
-jeżeli sobą coś reprezentujesz to prędzej czy później kogoś znajdziesz.
W dwóch pierwszych wypowiedziach masz rację. Tu
"Jeżeli masz problem by wejść w związek, co dzisiaj jest standardem - to masz niższa kartę przetargowa niż partnerka a wtedy lądujesz w kategorii beciaka, " - To już pierdzielenie. Jeśli ci turbo zależy by wejść w ten związek to oczywiście że tak, jeśli jesteś z takim podejściem jak ja aktualnie to wątpię bo wydaje mi
@Dastamit: o i to jest rel
cytując " fizycznie uważam że wrzucając moje zdjęcie z miejsca zostałbym uznany za grubego przegrywa który na rynku matrymonialnym nie zdziałałby nic i w sumie coś w tym może być zważając na to że nie pamiętam by
No to rzeczywiście wielkie osiągnięcie. XD
Żodyn
Brednie. Co rozumiesz "reprezentowac
@Plecakowicz: nie wychodząc nigdzie do ludzi, nawet takie przypadki Ci się nie trafią
@Plecakowicz: to nie jest przypadek, że akurat kobieta za Tobą szaleje lub Ty za nią ( ͡° ͜ʖ ͡