Wpis z mikrobloga

przecież to 4-5 porcji trzeba zamówić żeby się najeść? Za co te gwiazdki miszelina

@jarzynka: dokladnie, dali by pół kilo ziemniaków, schaboszczaka albo dwa i ogórasy jakieś albo kapuchy, żeby człowiek mógł powiedzieć "ło matko, ale sie obżarłem" po skonczeniu, a nie jakieś cztery p------i.
  • Odpowiedz
@Rad-X: petit bonbon: pierożki z grzybami i tłuściochem (4 szt) (w) 44 zł

@jarzynka: Nie 4 porcje tylko 4 różne dania. Patrząc w ich menu to obiad z deserem dla jednej osoby to między 200, a jakies 350 zł XD
  • Odpowiedz
  • 14
@jarzynka: jak widzisz po komentarzach kilku osób tutaj, te restauracje istnieją po to, żebyś mógł wydać duże pieniądze na średnie, ale ładnie podane jedzenie, a potem obrażać ludzi w internecie, że są biedakami bez kubków smakowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jarzynka: to nie do końca tak. W restauracyjnej kuchni dużą robotę robi sos i intensywność dania.
Taki beurre monte może i wygląda niewinnie, za to jest zajebiscie sycący. Nie jadłem tego, ale obstawiam, że w trzydaniowym posiłku taka przystawka jest w sam raz.

Nikt normalny nie je wału z ziemniaków z masłem i skwarkami na cały talerz, po którym nie możesz wstać od stołu. Schabowe wielkości pizzy to też jakiś
  • Odpowiedz