Aktywne Wpisy
DwaKolory +48
W cieniu zarobków lekarzy, mignęła mi informacja od Minister Edukacji, że połowa nauczycieli wpada w II próg podatkowy. To jest ciekawe, bo z jednej strony nauczyciele wmawiają ludziom, że zarabiają minimalną pensję lub niewiele więcej, a potem się okazuje, że zarabiają ponad 10 tysięcy złotych. To pokazuje, jak nie tylko kasta lekarzy jest zakłamana, ale także okłamuje nas kasta tych, którym powierzamy nasze dzieci.
I wiecie, gdyby jeszcze tyle zarabiał świetny nauczyciel
I wiecie, gdyby jeszcze tyle zarabiał świetny nauczyciel
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-02 131558
Pobierz
ProstyKrzywy +3
Pytanie:
Gry na PC są w wersji cyfrowej od lat i wszyscy uważają że to w porządku.
Dlaczego przejście konsol na wersję cyfrowa miało by być nie w porządku?
Czy
Gry na PC są w wersji cyfrowej od lat i wszyscy uważają że to w porządku.
Dlaczego przejście konsol na wersję cyfrowa miało by być nie w porządku?
Czy
źródło: 1000137083
Pobierz

Mam bojler elektryczny do podgrzewania wody - ariston.
Montowany jakoś z 5-7 lat temu.
Znacznie spadła jego wydajność. Myślę, że nawet o 70%, po prostu nie ma ciepłej wody na prysznic dłuższy niż 3 minuty. A to 80L bojler.
Na chłopski rozum - zapowietrzony.
Według instrukcji powinienem zakręcić główny zawór wody, odkręcić kran i spuścić całą wodę z niego.
ALE kiedy zakręcam główny dopływ zimnej wody to nie ma ciągu (czy jak to się tam nazywa) i w ogóle woda nie leci. Ani nie "pyrka" powietrze.
Jakiś pomysł?
#remontujzwykopem #budujzwykopem #hydraulika
źródło: media
Pobierzu mnie woda dużo kamienia ma
Googluj ile kosztuje grzalka z anodą,wyczysc od srodka. Tyle w temacie…
na podejściu zimnej wody za to powinieneś mieć zawór spustowy albo zawór bezpieczeństwa z takim dzyndzelkiem za który ciągniesz i bokiem z niego leci woda
opróżniasz bojler od strony zimnej wody
przyczyna awarii najpewniej zakamieniona grzałka i zużyta anoda, w nich powinno się po dwóch/trzech latach
źródło: Zrzut ekranu 2026-05-29 o 11.49.05
PobierzJa bym jednak tego nie ruszał, tylko sprawdził czy na pewno grzałka grzeje do