Aktywne Wpisy

szcz33pan +2927
Twa mundial, ale klasycznie znalazłem chwilę czasu aby sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: kebab_lipiec_2026
Pobierz
paczelok +125
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#polityka #bekazpisu #bekazprawakow
źródło: IMG_7628
Pobierz@przeciwko78: przekaz konfedepisu jest skrojony pod prostych tępaków, dla których "kultura i sztuka" mogłaby w ogóle nie istnieć. To są ludzie, którzy nie czytają książek, nie chodzą do muzeum, do teatru, na koncerty.
Dla nich to wyrzucenie pieniędzy w błoto.
Jakby im premier powiedział, że dorzucą na kopalnie 50 mld to by klaskali dupami, ale jakiekolwiek wsparcie czegoś co się kojarzy
Przy czym dla PeOnów jest wygodnie wydawać kasę na zbrojenia, taka wymówka nie ma kasy na ABC bo wydaliśmy na wojsko. To i tak lepiej niż było kiedyś za szkodnika Klicha który na niczym się nie znał i rozbroił armię a potem przyszedł ruski dron i kuwetowy.
@codziennaKasia: Wypisz-wymaluj towarzystwo wykopowe ¯\(ツ)/¯
@przeciwko78: Bo sztuka operuje na niusansach, subtelnościach, wymaga empatii. Jeśli człowiek by się przyzwyczaił do tego, że nie wszystko jest czarnobiałe, albo że nie trzeba bać się różnorodności, to przestałby być podatny na prawicową propagandę.
W sumie, to prawica nie zawsze taka była, ale dzisiejsza mainstreamowa taka jest. Antynaukowa, antyludzka, oddająca cześć jedynie złotemu cielcowi kapitalizmu.
@finch88 @Smirko: nawet nie wiem o kim ty mówisz. Projekt ustawy zakłada bardzo precyzyjne widełki co do tego komu przyznać te całe ulgi zusowskie, ale rozumiem, że teraz psychoprawaki wyciągają największych głąbów z przestrzeni internetowej, którzy nazywają się "artystami" żeby tylko ośmieszyć tą ustawę, zgadza się?
Tak samo jak było
@codziennaKasia: @Turin89 @donatien-de-sade to czemu nie jesteście w stanie utrzymać artystów kupując ich sztukę?
Kapela zarzeka się że wydał 12 książek i jakąś piosenkę o aborcji i twierdzi że nie ma pieniędzy na ZUS. Przecież wystarczy
@Chris_Karczynski: to teraz prostaczku zamiast czerpać wiedzę z tłitera i powielać bezsensowną propagandę konfedepisu przeczytaj przynajmniej projekt tej ustawy.
W kwestii przyznawania tych
@Sztajmes_Nikczemny_Szlifierz: @Dupa01: czyli to do was, chłopaki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Taki Nikifor musiał dostac zapomogę. Państwo im i tak dopłaca od PRLu na starość, bo by ci muzycy z glodu pomarli, chyba ze ktos umie grac na organach to na pogrzebie dorobi.
Wole im doplacić niz pasożytom z gornictwa, duchowieństwa i rolasom.