Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem gwiazdki dla Baby. Byłem chyba we wszystkich restauracjach fine diningowych we Wrocku i Babe umieściłbym gdzieś na początku drugiej 10tki.

@wiktorek_pl: Gwiazdka to nie tylko pojedyncza dania, to też powtarzalność, klimat knajpy, jakość obsługi, odwaga head chefa, pairing win etc etc.

I zgodze się, BABA odstaje od Mostu zdecydowanie i dostała chyba z litości :P. No, ale lepiej mieć 2 knajpy z gwiazdką w mieście niż jedną ;)
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: Wiem czym jest gwiazdka i to sprawia że tym bardziej oni na nią nie zasługują. Pierwszy raz mi się zdarzyło żeby czekać na kelnera 30 minut po tym jak zająłem miejsce przy stoliku. Nigdy nie czekałem dłużej niż 2-3 minut. Do tego ciasno, stoliki bardzo blisko siebie przez co nie da się rozmawiać. Gorsza obsługa była tylko w Odre.
  • Odpowiedz
  • 0
Gwiazdka to nie tylko pojedyncza dania, to też powtarzalność, klimat knajpy, jakość obsługi, odwaga head chefa, pairing win etc etc.

@pasta_alla_carbonara: No i właśnie dlatego nie rozumiem tej gwiazdki. Klimat tam był dla mnie tragiczny: cały czas tłukli się sztućcami i szkłem, stolików na!@#$e tyle, że z dwóch stron mi się sąsiedzi darli do ucha. Jak nam serwowali dania, to mi żona musiała potem opowiadać co podali, bo nie byłem
  • Odpowiedz