Aktywne Wpisy
kankes +723
Właśnie dotarła informacja do mojej pracy, że zwolniony dyscyplinarnie dwa lata kolega za rzekome molestowanie koleżanki jest niewinny. Koleżanka z borderem pomówiła go, bo nie zwracał na nią uwagi. Dostał zwolnienie, ona sama odeszła po pół roku. Sąd przez prawie 2 lata badał sprawę i w poniedziałek ogłosił wyrok całkowicie korzystny dla niego. Pracodawca (korpo) trzęsie gaciami bo wpłynął pozew cywilny od prawnika kolegi, poza żądaniem zadośćuczynienia finansowego jest pijarowo bolesne żądanie

Lardor +120
Mija równy miesiąc jak Olek przestał być prezydentem a już się skompromitował, łażąc kompletnie nawalonym na rynku głównym. Jak dobrze, że zrzuciliśmy tego pijaka z prezydenckiego fotela
#krakow
#krakow
źródło: 1000095394
Pobierz

#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa #majsterkowanie #diy #pytaniedoeksperta
#pytanie
Wymień siłowniki i po sprawie.
Jest jakaś szansa, że potraktowanie tego smarem do zamków da jakiś efekt? Zapobiegawcza na pozostałe jeszcze działające zamki jest sens rozbierać drzwi i nasmarować?
W tylnym w ogóle nie słychać stuków gdy naciskam pilotem. Czy można stwierdzić multimetrem czy kable w drzwiach nie są uszkodzone i sygnał jest przekazywany? Jakie to jest napięcie? 12V Czy jakiś krótki impuls,
źródło: Zrzut ekranu 2026-05-27 205754
Pobierznie wiem czy to to, zasilanie jest do tego podłączone. Siłownik to może być element albo całość.
Nie sprawdzałem napięcia, ale jak wsadzisz patyki od miernika i parę razy zamkniesz i otworzysz to zobaczysz czy się coś dzieje.
źródło: Zrzut ekranu 2026-05-27 213842
Pobierzhttps://www.olx.pl/d/oferta/suzuki-sx4-06-13-zamek-tyl-tylni-lewy-prawy-sedici-CID5-ID19rdYE.html?isPreviewActive=0&reason=ip%7Ccool%3Abase&sliderIndex=0
No nic, na początek nasmaruję, może coś zaskoczy? Bok dosyć łatwo się zdejmuje, tylko nie wiem jak jest z tą folią?
https://youtu.be/ykvAsfOn_U4?t=18
Próbuj, z czasem ci mogą kolejne paść, 2 - 3 to norma po tylu latach.
@Qullion: @cotozazycie może najpierw warto to zdiagnozować? czy lepiej wymienić części za 800 zł na podstawie diagnozy z d--y na wykopie żeby po wszystkim dowiedzieć się, że winny jest złamany kabel w przelotce? xD
Jak nie ma zasilania to nic nie słychać.
@cotozazycie TNIJ K****A! TNIJ!
źródło: 268674835
PobierzDzis otworzyl i zmaknął przod normalnie. Tyl juz od dluzszego czasu zadnych oznak zycia. Mozliwe, ze tam nie przechodzi zasilanie.