Wpis z mikrobloga

Używał ktoś może białka bez laktozy? Chcę na takowe przejść długoterminowo. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Raczej WPC, bo WPI wychodzi dość drogo.

Z tego co widzę to takowe ma:
- nowy GreatOne WPC Low Lactose, gdzie laktozy jest 1,3g/100g, cena 76,79 zł/700g
- SFD WPC 80 Lactose Free, gdzie laktozy jest 0,0073 g/100g, cena 79,99 zł/700g
- AllNutrition Whey Lactose Free Protein 700g, gdzie laktozy jest 0,01 g na 100 ml produktu, cena 89,99 zł/700g
- i pewnie jeszcze jakieś których nie znam?

Polecacie jakieś konkretne smaki tych białeczek?

#suplementy #bialko #silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #dieta #dietetyka #trening #sport #zdrowie #gym #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@roninq6: ja testowałem SFD o to jest c---a warte. Mam dość dużą nietolerancję laktozy i byle co zjem i od razu kibel. Abstrahując od smaku efekt, ktorego chcialem uniknąć pozostal. Także SFD nie polecam
  • Odpowiedz
  • 0
@czarny_matt94: Może w Twoim przypadku to nietolerancja na coś innego niż laktozę?

@LightMenago: Jeśli się dobrze orientuje to w tej chwili zarówno SFD, jak i AllNutrition i nawet GreatOne należą do SFD ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakieś alternatywy dla WPC bez laktozy?
  • Odpowiedz
  • 0
@Inozythol: jajeczne też trzeba by było brać z SFD, inne wychodzą drożej, słyszałem też, że smak jajecznego jest specyficzny, wolałbym raczej WPC

dokupując laktazę to pewnie finansowo podobnie by mi wyszło, co kupno WPC bez laktozy
  • Odpowiedz
@roninq6: Trudno, każdy ma jakiś problem na który musi wydawać pieniądze na który inni nie muszą. Możesz jeść też wegańskie odżywki. Gorsze w smaku ale niech Cię nie zawiodą mity o gorszym dzialaniu jakkolwiek kto to rozumie. Mix izolatow białek roślinnych jeśli ma aminogram zbliżony do mlecznego to jest równie wartościowy
  • Odpowiedz