Wpis z mikrobloga

Jak tam Stanowski coś napisał o Mateckim? Kanał zero wypuscil jakis film na ten temat? Bo moim zdaniem jest to największa afera i największy skandal ostatnich 20 lat jak nie lepiej w polityce.

Rozumiecie, że jeden z najbardziej prominentnych polityków stworzył fikcyjny fundusz z państwowych pieniędzy, a następnie pieniędzmi z tego funduszu zatrudniał swoich znajomych w swojej fikcyjnej fundacji pod warunkiem, że będą mu pod stołem oddawać 60% tej pensji, którą on im wypłaci? Przecież to jest taka afera, jak nie wiem co.

A wystarczy, że Tusk albo z KO ktoś pierdnie i już wszystkie Stanowskie, Mazurki i cały kanał ZERO wyją wniebogłosy.

Ja już nie mam siły, że ponad połowa polaków myśli, że to jest jedyna obiektywna telewizja, która kolportuje jedyną i najprawdziwszą, najbardziej obiektywną prawdę.

Demokracja po prostu NIE MOŻE funkcjonować w takim otoczeniu. To nie jest demokracja

#kanalzero #zero #stanowski #bekazprawakow #bekazpisu #polityka
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PierdekAlonso: Afera Mateckiego to nie skandal więc po co Stanowski ma robić filmik
największym skandalem jest obrażanie bożka prawicy Batyra i o tym trzeba zrobić 5 filmików, Mariusze i Grażyny tak chcą
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso: przecież to zwykły kapiszon. PiS kradł, ale kto nie kradł. Ci obecni są nawet gorsi. Wróćmy lepiej do komentowania twitta jakieś randomowej użytkowniczki która napisała cos głupiego. To są prawdziwe afery. To jest prawdziwa nowa jakość mediów.
  • Odpowiedz
Rozumiecie, że jeden z najbardziej prominentnych polityków stworzył fikcyjny fundusz z państwowych pieniędzy, a następnie pieniędzmi z tego funduszu zatrudniał swoich znajomych w swojej fikcyjnej fundacji pod warunkiem, że będą mu pod stołem oddawać 60% tej pensji, którą on im wypłaci? Przecież to jest taka afera, jak nie wiem co.

@PierdekAlonso: No i rozumiem, że już są zarzuty prokuratorskie, śledztwa, matecki zatrzymany, twarde dowody?
Czy tylko może jedno zeznanie którego
  • Odpowiedz
  • 16
@Latarenko: Nie ma bo sądy zostały sparaliżowane przez PiS. Dokładnie po to niszczyli Trybunał Konstytucyjny, potem KRS i prokuraturę, ale Matecki akurat tak naodwalał, że o ile PiS nie przejmie władzy w nastepnym roku, to pójdzie pierdzieć w pasiak
  • Odpowiedz
@Latarenko: Nie ma bo sądy zostały sparaliżowane przez PiS. Dokładnie po to niszczyli Trybunał Konstytucyjny, potem KRS i prokuraturę, ale Matecki akurat tak naodwalał, że o ile PiS nie przejmie władzy w nastepnym roku, to pójdzie pierdzieć w pasiak

@PierdekAlonso: w jaki sposób i kto tak twierdzi?
Możesz mi wysłać jakiś wpis polityka KO który coś takiego powtarza?
"nie możemy skazać mateckiego na podstawie jednego zeznania bez dowodów
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso skoro to taki wielki przestępca to dlaczego jeszcze nie siedzi w areszcie? Przecież Tusk przejął wolne sądy i te działają tak jak on zagra?

Wychodzi, że jednak to nie jest taka wielka afera. Ogranicz TVN, zwiększ dawkę kanału zero.
  • Odpowiedz
  • 22
skoro to taki wielki przestępca to dlaczego jeszcze nie siedzi w areszcie?

@Latarenko @Glacial: przecież już siedział w areszcie, ale bodajże za kaucją wyszedł, a Tusk wcale żadnych sądów nie przejął. PiS zabetonował sądownictwo, KRS dalej Pisowski, Trybunał dalej Pisowski, Sąd Najwyższy dalej pisowski, Prokuratura PiSowska i sparaliżowana
  • Odpowiedz
@PierdekAlonso sprawdź jeszcze czy twoja lodówka nie jest zablokowana przez PiS. A jeśli potężny Kaczyński ma taką władze będąc w opozycji, to virgin tusk który teraz niby rządzi powinien natychmiast podać się do dymisji, bo na nadchodzące ciężkie czasy potrzebujemy ludzi sprawczych i samodzielnych. A nie jakiegoś żałosnego farbowanego Niemca, który obściskiwał się z Putinem przy każdej możliwej okazji i chciał robić z nim deale na rozkaz Merkel, kiedy ta zdradziła
  • Odpowiedz