Wpis z mikrobloga

Marian Banaś, Bartosz Bocheńczak, Marianna Schreiber, Aleksandra Owca - sama śmietanka intelektualna chce startować ( ͡º ͜ʖ͡º)

#krakow #polityka
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 2
@Krs90: Jak to skąd, to nie jest tajemna wiedza, istnieją nawet badania naukowe że skrajne poglądy czy to lewicowe czy prawicowe, nie przyciągają najtęższych uymsłów.
  • Odpowiedz
Jak to skąd, to nie jest tajemna wiedza, istnieją nawet badania naukowe że skrajne poglądy czy to lewicowe czy prawicowe, nie przyciągają najtęższych uymsłów.

@jajcek: Ok, czyli w sumie nic konkretnego tylko lewaki=gupie, myślałem że są jakieś konkretne wypowiedzi czy postulaty.
  • Odpowiedz
Co jest nie tak z Owcą?

@Krs90: @jajcek: Chyba właśnie nic. Stała się rozpoznawalna w czasie kampanii prezydenckiej Zandberga, wszędzie jej pełno było.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Krs90: Jak chcesz konkretów to musisz się trochę ruszyć i sobie poszukać na przykład "Badania nad profilem poznawczym ekstremizmu". Nie napisałem "lewaki=gupie" no ale tak, generalnie lewaki=niemądre i prawaki=niemądre. Generalnie Świat jest zbyt skomplikowany a jedni i drudzy chcieliby wprowadzać tylko te uznawane przez nich reguły (chłopski rozum).
  • Odpowiedz
  • 2
@Krs90: ja bym na panią owce zagłosował, ale niestety jest pro SCT więc podziękuję

Z tego co wypowiadała się, Owca była zwolenniczką ostrzejszej wersji SCT, tj. bez możliwości wjazdu za opłatą, bez zwolnień dla mieszkańców. Była też przeciwniczką referendum w sprawie SCT bo powiedziała, że osobiście jest zwolenniczką wprowadzenia strefy. Potem najwyraźniej widząc jaki to wywołuje opór zaczęła taktycznie milczeć - ale prawdopodobnie do końca kampanii nie uda się uzyskać
  • Odpowiedz
  • 6
@Krs90: Gibała to zależy kiedy i gdzie go zapytasz. Poglądy zmienia jak rękawiczki. Przed drugą turą już był przeciw ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Poglądy zmienia jak rękawiczki.

@Lardor: Najgorszy typ polityka. Teraz STC na nie, ale za dwa lata już będzie na tak, bo trzeba będzie budżet ratować.
  • Odpowiedz