Wpis z mikrobloga

@nowszyja: moje ulubione i tak pozostanie:
23.05 - wieśniaki z pod krakowskich wiosek chcą wjeżdżać gruzami ale w referendum nie biorą udziału a Kraków chce SCT
25.05 - Miszalski odwołany, Kraków nie chciał SCT a prezydent nie słuchał mieszkańców.

Trzeba spytać silniczka którą propagandę dziś forsuje UKM @DanielPlainview
tomasz-aleksander-barania - @nowszyja: moje ulubione i tak pozostanie:
23.05 - wieśni...

źródło: Screenshot 2026-05-18 at 22-13-16 Profil @DanielPlainview Wykop.pl

Pobierz
  • Odpowiedz
@jajcek: a czemu dziś nie pisior, ruska onuca albo katol - tylko konfiarz mi się wylosował? Dawaj jeszcze jacuś jakieś inwektywy jak musisz to z siebie wyrzucić.

A co do bzdur to 96% głosujących Krakowian było za odwołaniem rady. Gdyby ludzie spełnili swój demokratyczny obowiązek idąc do referendum to by polecieli. Niestety Twoi mocodawcy wolą metody komunistyczne, trzymając "elitę" króciutko za mordę powiedzieli - ZOSTAŃ, NIE IDŹ i "elita" została,
  • Odpowiedz
@jajcek: Zabrakło 3 tysiecy głosów, 0.6% frekwencji. Radę uratował cud, tyle.

Biorąc pod uwagę, że w referendum brali udział tylko przeciwnicy prezydenta, to te 30% frekwencji jest odpowiednikiem 60% w normalnych wyborach, gdzie formalnie głosują obie strony, a nie tylko jedna. Tutaj zwolennikom polecono by nie wychodzili z domu. To jest naprawdę rewelacyjny wynik.
  • Odpowiedz
  • 0
@planarize: Nie cud, tylko dostała mandat od Krakowian na dalsze pełnienie swojej funkcji. Możesz sobie gdybać i pisać co by było gdyby ale jak naprawdę Krakowianie byliby źli na to co się dzieje to by radę odwołali.
  • Odpowiedz
@nowszyja: nie ma co zawracac sobie głowy tuskobotami czy tam silniczkami.
Ja już dawno poblkowalem tag polityka bo tam nie ma normalnej dyskusji tylko Choroszcz w stylu Soku z Buraka.
Niestety pod innymi tagami też te zeeeby się uaktywniają.
  • Odpowiedz
@jajcek: To jest wartość z zakresu błędów statystycznego. To po prostu przypadek i czysty fart.

Niemniej, niewątpliwym sukcesem całego referendum jest to, że teraz nikt komu życie miłe nie będzie próbował wprowadzać drugi raz tak absurdalnej strefy SCT w żadnym innym mieście w kraju.

A i członkowie tej rady nie raz i nie dwa może się zastanowią nad swoim stanowiskiem iścia w zaparte. Szefowie KO już teraz mówią, że ich
  • Odpowiedz