Wpis z mikrobloga

Cześć,
Dziś chcę nieco czasu poświęcić Maderze. Madera to kierunek, który wygląda niewinnie na mapie. Wyspa jest stosunkowo mała, ale tak różnorodna jakby była kontynentem. Kluczem do udanego wyjazdu jest logistyka. To nie jest typowa „leżakowa” destynacja. Napisałem obszerny poradnik o tym jak zaplanować tę podróż, na co zwrócić uwagę, z cenami, informacjami o transporcie, noclegach etc.

Zapraszam do tego znaleziska.

Polecam również obserwację hasztagu #szalonewalizki jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami.

#madera #portugalia #podrozujzwykopem #podroze
SzaloneWalizki - Cześć, 
Dziś chcę nieco czasu poświęcić Maderze. Madera to kierunek,...

źródło: DSC07094

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@SzaloneWalizki: tekst taki sobie. Polecanie wynajęcia samochodu, gdy sam zauważasz że szlaki pieszej turystyki zwykle zaczynają się gdzie indziej niż kończą to nieśmieszny żart - samochodem może wygodniej dojedziesz na wycieczkę, ale potem będziesz wracać do auta tą samą drogą zamiast obejrzeć więcej. Samochód można wziąć na chwilę, jak mieszkasz w Funchal a chcesz się pomoczyć w Porto Moniz, ale cały pobyt z autem to pomyłka. W sekcji o plażowaniu
  • Odpowiedz
Nie żartuje z ludzi w tekstach poradnikowych. A to, że uważasz, że auto jest niepotrzebne to twoje stanowisko. Spróbuj zwiedzać wyspę bez. Jeśli wolisz zbiorkom szanuję. Każdy ma prawo do własnych wyborów. A co do winiarni to o Blandy’ piszemy w tekście o jedzeniu na Maderze. To jest tekst poradnikowy o tym jak zaplanować i na co warto zwrócić uwagę. A na kanale jest film o festiwalu winach i winach na Maderze.
  • Odpowiedz