Wpis z mikrobloga

Dlaczego tak jest że związki, relacje tak ciężko jest zacząć?
Zaburzenie osobowości jest ciężkie do życia ale szukanie partnera chorując na to to jest inny poziom trudności.
Nie wiem czy mam jakieś jeszcze gorsze trudności dodatkowo poza tym.
To jest tak k---a smutne że jak masz jedną rzecz, chorobę to w zdrowiu psychicznym bardzo możliwe że będziesz mieć też niezdrowy styl przywiązania, niską samoocenę, PTSD lub jego cechy i można tak liczyć.
Jestem wściekła na los bo też nie wiem jak poznać chłopaka który by do mnie pasował. Kiedy nie pasuje to ciężko mi jest wyjść z tego bo kolejny raz się nie udało, znowu poniosłam porażkę. Myślę nad tym, zadaje sobie pytania czy to jest tak że ja chce bliskości czy kogoś kto rozwiąże moje problemy? Myślę że jak każdy człowiek, chcę, potrzebuję miłości do życia, kogoś kto by mnie kochał. Czuję że potrzebuję poczuć się przez kogoś kochana.
Mam nadzieję że rozwiąże jakoś ten problem, rozwikłam te zagadkę mojego wnętrza.
#zwiazki #samotnosc #zdrowie #zaburzeniaosobowosci #psychologia
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dream_big: poszukaj chlopa na niższej półce wyglądu, moze z pewnymi wadami ktore nie będą dla ciebie dokuczliwe, ale za to dojrzałego emocjonalnie

Brzmi jak banał ale gra sie w życie takimi kartami ktore sie dostało, a nie tymi ktore nam sie marzą
  • Odpowiedz
  • 5
@MissMisery: Tym wpisem chciałam się po prostu wyżalić bo szukałam wsparcia jako osoba borykająca sie z problemem zdrowia psychicznego. To nie jest wtedy takie proste na szukanie relacji. To jest bardzo bolesny proces gdzie przeskakuje od potrzeby bliskości do unikania relacji bo widzę że się zbyt angażuje. Myślę że nie znam nikogo kto by miał to co ja i wiedział co przeżywam, co czuję bo realnie cierpię od tej skrajności.
  • Odpowiedz
@Zartos_Larpiarz: nie dostała prawdy tutaj wzrostlaku musisz bardziej szanować kobiety bo przez takich one płaczą, napisała że ciezko jej znaleźć kogoś kto by do niej pasowała bo jak trafi na takiego jak Ty czy coś podobnego to mimo że będzie próbować to to nie wyjdzie.
  • Odpowiedz
wymagania pewnie masz z kosmosu i kręcisz nosem

Zwykłych facetów nie widzisz i uganiasz się tylko za chadami

@Zartos_Larpiarz: Czytam twój komentarz, pierwsza myśl "boże co to za przegrywtalk, szarpanki znowu na wolności?" ale coś mnie tknęło i wszedłem na profil opki xD 2 ruchy rolką w dół i pierwszy kwiatek:

Dosłownie mam raz na pare dni
  • Odpowiedz
@dream_big: Te komentarze xD Na wykopie nie warto pisać o takich rzeczach jako różowy pasek. Sama miałam podobny problem, skończyło się na tym, że przestałam szukać i od lat jestem sama, to jest lepsze niż ciągłe kombinowanie i porażki. I nie, nigdy nie leciałam na chadów, bo wiem, że chad by na mnie nawet nie splunął.
  • Odpowiedz
komentarze xD Na wykopie nie warto pisać o takich rzeczach jako różowy pasek.

@choochoomotherfucker: wszystkie w/w komentarze są bardzo dobrymi odpowiedziami. Czytam takie wysrywy jak :

To nie jest wtedy takie proste na szukanie relacji. To jest bardzo bolesny proces gdzie przeskakuje od potrzeby bliskości do unikania relacji bo widzę że się zbyt
  • Odpowiedz
@salad_fingers: I widzisz. Tak wygląda rzeczywistość, chciałeś mnie wyśmiać, a okazało się że mam rację

Ja takich "wysrywów" nie piszę bez powodu, bo doskonale wiem jak to wygląda. Opka po prostu nie uznaje przeciątniaków jako facetów. Nawet spójdz komu odpowiedziała w tym tredzie, tylko chocho która jest różowa, reszta dla niej nie istnieje

@Mateuszzzx nie zaruchasz
  • Odpowiedz
@dream_big:
Kilka prostych spostrzeżeń z życia:

- ludzie zauważają/dbają/szanują tych którzy dbają o siebie, nie chodzi o pieniądze, ale zadbane włosy, paznokcie, ubranie w jakimś stylu a nie to co było na wierzchu w szafie
- Pasje, ludzie którzy mają jakąkolwiek pasję, coś co sprawia im przyjemność co lubią robić i potrafią o tym opowiadać, daje im więcej pozytywnej energii, są postrzegani jako osoby bardziej ciekawe
- znaleźć coś co mógłbym
  • Odpowiedz
Przykro mi że na tym portalu jest współczucie tylko do mężczyzn. Jest taka pogarda do kobiet że ich nie zauważają więc oni mądrzejsi robią dokładnie to samo

@dream_big:
Dobra tu już odleciałaś, zapomniałaś, że jesteś kobietą i grasz na easy modzie. Żaden z nas takiego poziomu trudności sobie nie wybierał żeby mieć dosłownie zero par. Nie dziwota, że się tu wspieramy. Ciesz się z tego co masz, a nie tu
  • Odpowiedz