Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie, że ludzie po 2 miesiącach na bezrobociu są w depresji i na skraju bankructwa xD ja wysyłam cv 2 lata i se czilluje, jedzenie od Brata Alberta jest, w razie wyczerpania oszczędności przytułki dla bezdomnych są, czego chcieć więcej? z głodu i z zimna nie umrzecie.

#praca #pracbaza #neet
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: Mi już po 5 miesiącach neetowania bije na dekiel z nudów, ale jeszcze sobie trochę poneetuję bo rekrutacja do policji może potrwać jakieś 6-8 miesięcy, z czego miesiąc już minął, zdałem test sprawności fizycznej i teraz czekam na multiselect.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: Ale gdzie Rzym, gdzie Krym, ziomuś. Nigdzie nie piszę, że uuu praca super ambitna i w ogóle, ty sobie dopowiadasz. Ja zaznaczam jedynie, że ludzie chcą (muszą?) pracować, bo praca daje możliwość życia jak cywilizowany człowiek, a nie jak robak w przytułku dla bezdomnych.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: Bo najbardziej stresujące jest właśnie szukanie pracy. Gdy ja siedziałem na NEET to nienawidziłem tego przeglądania ofert na olx czy wydzwaniania za robotą. Starałem się to szybko odbębnić i wrócić szybko do chillautowania :)
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: Mi już po 5 miesiącach neetowania bije na dekiel z nudów, ale jeszcze sobie trochę poneetuję bo rekrutacja do policji może potrwać jakieś 6-8 miesięcy, z czego miesiąc już minął, zdałem test sprawności fizycznej i teraz czekam na multiselect

@qba2004: Daj znać jak pójdzie, ogarniałeś temat czy dalej jest taki przesiew tam? bo jak ja kandydowałem to może z 20% osób przechodziło.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: ja dostaje ostrej depresji jak własnie mam iść do pracy, przerwy w zatrudnieniu to jedyny czas gdzie faktycznie człowiek może odpocząć. Te śmieszne 2 tygodnie mija nie wiadomo kiedy, a i tak drugi tydzień człowiek już mysli o robocie xD
  • Odpowiedz