Wpis z mikrobloga

Jak ktoś chce przetrzeźwieć i zrozumieć w jakich czasach żyjemy, mając takiego Lewandowskiego, to przypomnę na jakich idoli z reprezentacji mogło liczyć moje pokolenie za swoich młodzieńczych lat.
Oto szczyt osiągnięć w europejskiej piłce klubowej panów (napastników), którzy byli największymi gwiazdami polskiego futbolu w tamtym czasie. A czasy to były takie, że w 2004 roku np taki transfer Niedzielana do NEC Najmegen był topowym wydarzeniem przez długi czas.
Współczesne pokolenie, pojęcia nie ma z jakiej przeciętności ten kraj musiał wychodzić w zasadzie na każdym polu.
#mecz #pilkanozna #reprezentacja
EkspertzNASA - Jak ktoś chce przetrzeźwieć i zrozumieć w jakich czasach żyjemy, mając...

źródło: olisadebe zurawski

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ekspert_z_NASA: Bożydar Iwanow mówił, że najlepsze mecze ligi szkockiej na Polsacie Sport z udziałem Żurawskiego i Boruca miały nawet milionową oglądalność. Lekki szok ( ͡º ͜ʖ͡º)
A póżniej był jeszcze Irek Jeleń w Auxerre - i wtedy wszyscy myśleli że to był absolutny peak jeżeli chodzi o występy polskich piłkarzy w zagranicznych ligach, że nikt nie przebije jego gola z Zenitem nożycami w eliminacjach Ligi
  • Odpowiedz
A czasy to były takie, że w 2004 roku np taki transfer Niedzielana do NEC Najmegen był topowym wydarzeniem przez długi czas.

@Ekspert_z_NASA: A to takie p---------e kogoś, kto tamte czasy zna z memów na wykopie, a nie własnych wspomnień. Sam nawet kiedyś uwierzyłem w ten urban legend, ale fakty są takie, że na początku 2005 roku Smolarek poszedł do Dortmundu, a Krzynówek podstawowym zawodnikiem Leverkusen. Nie wspominając o Dudku
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: My dzisiaj jesteśmy rozpieszczeni, nie mówiąc o tych co nie pamiętają chujni i przeciętności poprzedniej ery. Przywykliśmy do tego, że mamy piłkarza, który ma rekordy, jest globalną marką, jest tym samym kalibrem co Ronaldo i Messi.
Że drugi plan kadry, to gwiazdy takich klubów jak Inter.
Ale wtedy właśnie na tyle można było liczyć. Na kilka goli strzelonych w lidze szkockiej albo greckiej. Dzisiaj to brzmi jak żart.
  • Odpowiedz
@tomasz-jedon: łbie, masz dwie gwiazdy reprezentacji z początku lat 00' i wklejone ich topowe osiągnięcie w europejskich klubach. A ty się faflunisz, bo od 2005 Smolarek strzelił kilka bramek dla BVB a Krzynówek załadował z daleka Realowi w LM.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: No i co to zmieni w twoim g*wnianym życiu, że zamiast Lewandowskiego w kadrze będziesz oglądał typa z ligi holenderskiej? Co ta polska kadra z Lewym osiągnęła na jakimś ostatnim turnieju? Epicki bój o półfinał? Ćwierćfinał przegrany 3:4 i bycie na ustach całej Europy? Nie, graliśmy takie same paździerze jak przed Lewandowskim. Przestań przynudzać i zrozum, że jest duża grupa kibiców piłkarskich, która za Lewandowskim zwyczajnie nie przepada i
  • Odpowiedz
A to takie p---------e kogoś, kto tamte czasy zna z memów na wykopie, a nie własnych wspomnień. Sam nawet kiedyś uwierzyłem w ten urban legend

@tomasz-jedon: To nie jest bzdura bo wtedy ten transfer Niedzielana do NEC to serio był głośny temat w środowisku ludzi interesujących się piłką a jego debiut w Eredivisie to ja sam pamiętam, że oglądałem w telewizji.
Tu nawet nie chodzi o to, że byli inni
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Lewy to top, lepszego polskiego pilkarza pewno troche nie bedzie, ale fenomen z ery Lewego jest taki, ze mamy pomocnika ktory jest topka Serie A, napastnika ktory byl topka Serie A, 3 pilkarzy w Porto, obronce w zwyciezcy LE itd a na malo kim robi to wrazenie bo Lewy dal taka poprzeczke ze szok
  • Odpowiedz
Ja już do końca życia widząc Żurawskiego będę miał przed oczami najpierw tę scenę

@wstanczyk: Tak, kariera w Parlamencie Europejskim się marzyła. Pamiętam ten żenujący wywiad razem z Otylią. I ten Żurawski, siedzący z łokciami na kolanach.
  • Odpowiedz
@crespo: to sobie przeczytaj posta OPa, który komentujesz. Bo tam było to „trochę” inaczej opisane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

OP nie napisał że Niedzielan to była nadzieja bla bla bla, tylko że to bylo top wydarzenie na długi czas. Gdzie rok później Dudek wygrał LM, a w mediach pisali o Niedzielanie, tak? XD

Był może jeden taki moment w sezonie ogórkowym i tyle, a @Ekspert_z_NASA
  • Odpowiedz
OP nie napisał że Niedzielan to była nadzieja bla bla bla, tylko że to bylo top wydarzenie na długi czas. Gdzie rok później Dudek wygrał LM, a w mediach pisali o Niedzielanie, tak? XD

@tomasz-jedon: tak dzieciaku, jak napisałem ,,przez długi'' czas to na pewno chodziło mi o to, że przez cały rok dzień w dzień o tym gadali w telewizji.
Wyobraźni trochę na wyższym poziomie, niż małpa.
  • Odpowiedz