Wpis z mikrobloga

@Umeraczyk: sabatom możliwy tym bardziej że grają 31.05 więc po tej dacie będą mogli ich ogłosić, do tego papa roach albo the offspring ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
papa roach albo the offspring ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Huck9: o nich jeszcze zapomniałem sprawdzić, daj mi sekudnę.
The Offsprings i Papa roach w kanadzie, ale zauważyłem, że jakiś Langwagon się pokrywa z Wacken. Edit: Jednak już ma wszystkie daty w Niemczech zajęte

A sabaton to po pierwsze XD a po drugie nie uwierzę, żeby Jurka było stać na Top1 zespół Wacken.
  • Odpowiedz
  • 1
@Huck9: ale ich się nie da słuchać, a na koncert zjedzie się najgorszy sort kucy xD Najgorszy koncert na jakim byłem to właśnie Sabaton 2025 w Krakowie, w top 5 na pewno znalazłby się również Sabaton z Łodzi 2023 bodajże
  • Odpowiedz
Cryptopsy — trasa 25 lipca–21 sierpnia, dużo klubów i festiwali (PL, DE, CZ, UK, Finlandia, Portugalia itd.). 30 lipca grają w Krakowie, więc idealnie w Twój termin.
Amorphis — lato w Europie, głównie festiwale między końcem lipca a połową sierpnia, m.in. Rockstadt, Brutal Assault i Summer Breeze.
In Flames — duża europejska trasa od połowy lipca do końca sierpnia, mieszanka festiwali i headline shows.
Deafheaven — trasa od 22 lipca do końca sierpnia, dużo mocnych
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: i dodam jeszcze takie o
Powerwolf — jeśli gra tylko jeden dzień na Wacken albo Alcatraz kilka dni później, logistycznie bardzo możliwe. Duży, festiwalowy band, który pasowałby na Dużą Scenę. Wacken ↔ Czaplinek to do ogarnięcia sprzętowo.
Saxon — bardzo „Owsiakowy” booking: legenda, szeroka publiczność, nie za ekstremalni. Są na Wacken i Alcatraz, ale między datami mogą mieć okno.
Amorphis — bardzo realne, szczególnie jeśli Pol’and’Rock pójdzie bardziej w „metal dla szerokiej
  • Odpowiedz