Wpis z mikrobloga

Oglądałem teraz nowy wywiad z Popkiem i może to zabrzmi strasznie głupio z mojej strony ale nie pamiętam kiedy ostatnio dało mi coś tak bardzo mocno do myślenia i skłoniło aż do takich przemyśleń. Popek może sam nie widzi tego co pokazuje na tym wywiadzie ale uważam że każdy powinien ten wywiad zobaczyć i go obejrzeć. Oglądamy na nim Popka który jest chyba na jakimś zjezdzie i opowiada o swoich problemach. Każdy może powiedzieć że widzimy po prostu ćpuna ale ten "ćpun" pokazuje że wszystkie nasze "problemy" oczywiście poza mocnymi chorobami i problemów z zdrowiem to tak naprawdę wymysł naszych głów.

Niejednokrotnie można tu przeczytać że jeśli nie mam "180" cm sylwetki jak kulturysta to nie mamy jak być szczęśliwym w życiu.Tutaj? Mamy potężnego silnego 120 kg mężczyznę który ma jakieś chore wyniki siłowe i co z tego? Dalej głowa mu nie pozwala być szczęśliwym. Mówimy że jeśli nie mamy kobiet wokół siebie to nie możemy być szczęśliwi. Mamy tutaj chłopa który w łóżku to tych kobiet miał setki jak nie koło tysiąca. Czy to spowodowało że jest bardziej szczęśliwy? Mówimy że jeśli nie mamy dużo pieniędzy to nie możemy być szczęśliwi bo świat wmawia nam ze kasa to szczęscie. Tu mamy przykład chłopa który wprost mówi że pieniądze go jeszcze bardziej zniszczyły.

Zabrzmi to może banalnie i prosto ale on w wywiadzie pokazuje że szczęście jakkolwiek to prosto zabrzmi tworzy się w głowie. Jeśli tego szczęścia nie ma w głowie to niezależnie od tego ile będziesz mieć kobiet/ sławy/ pieniędzy ty tego szczęscia nie stworzysz. To jak się czujesz to wynik tylko i wyłącznie twojej głowy a nie rzeczy które cię otaczają

#przegryw #depresja #samotnosc #zwiazki #pieniadze
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Plecakowicz: pieniądze mu się kończą więc trzeba szukać atencji, z kontrowersji w kontrowersję. Teraz wielki nawrócony może będzie robił seminaria dla młodzieży, w telewizji śniadaniowej płakał, jak to zabłądził. Ehh ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz