Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy zaczynam p-------ć po boomerskiemu ale muzyka w dzisiejszych grach to jakaś bezpłciowa zapchajdziura tylko żeby coś grało w tle. Nic nie wpada w ucho i nie skłania aby potem tego słuchac na yt. Gram obecnie w M&B bannerlord i to jest dramat. Ciągle wracam do muzyki ze starszych części w których każdy utwór był unikatowy i boostował klimat o 200%. Albo wyobraźcie sobie granie w fallouta new vegas bez włączonego radia mojave. Grałem też ostatnio w któregoś z nowszych need for speedów to tam tylko ciągle leci latynoskie disco polo. Przecież to nawet nie ma podjazdu do playlisty jaka była w nfs most wanted z 2005.
#gry #muzyka #kiedystobylo
zupaztrupa - Nie wiem czy zaczynam p-------ć po boomerskiemu ale muzyka w dzisiejszyc...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zupa_z_trupa: Najbardziej mi właśnie brakuje rockowej playlisty w grach wyścigowych. Dlatego gram głównie w starsze gry - dużo tańsze, lepsze i działają na moim laptopie ze zintegrowaną grafiką intela :)
  • Odpowiedz
@zupa_z_trupa: muzyka w grach jest ogólnie bardzo niedoceniana, dużo bardziej ludzie zwracają uwagę na warstwę wizualną, niż na audio to i producenci tną tutaj koszty, kiedyś to wręcz zatrudniało się specjalnie kompozytora, który zrobił Ci bengery jak do Gears of War, Halo, nawet głupi Gothic jak sobie puszczam czasami ambient z ich soundtrackiem, a jest prosty i krótki, a z muzyki, która zapada w ucho to RDR2 i Cyberpunk, a
  • Odpowiedz
Nie wiem czy zaczynam p-------ć po boomerskiemu ale muzyka w dzisiejszych grach to jakaś bezpłciowa zapchajdziura

@zupa_z_trupa:
Zaczynasz p-------ć po boomersku. Witaj w klubie.

Ja do dzisiaj w zakładkach mam link do muzyki z Lemingów na Amigę....
  • Odpowiedz
  • 1
@Larsberg: no i właśnie o czymś takim mówię, bezpłciowa muzyka którą po odsłuchaniu zapominasz. Porównaj to z tym co tutaj wrzuciłem. Z tego utworu z call of duty 2 aż wylewa się klimat siermiężnej sowieckiej rosji i bitwy o stalingrad. A to z ww2 brzmi jak jakaś typowa muzyka z g---o filmu przygodowego co leci w niedziele na TVP
  • Odpowiedz