Wpis z mikrobloga

"Strefa Czystego Transportu jest najistotniejszym powodem [odwołania] dla osób deklarujących poglądy prawicowe (31,4 proc.), centrowe (30,7 proc) oraz nie potrafiących się określić (22,2 proc.). Najwięcej lewicowców wskazało z kolei podwyżki cen biletów w komunikacji miejskiej (23,8 proc.)."

Nie ma to jak wkurzyć użytkowników WSZYSTKICH form transportu i wszystkich opcji politycznych jednocześnie. Outstanding move, brawo panie Miszalski xD

link

#krakow #referendum #polityka
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nigarun: możesz wjechać starym dizlem, tylko musisz zapłacić, a jak zdecydujesz się jednak zostawić auto, to od teraz musisz płacić więcej niż dotychczas.

Samo SCT jako koncept mnie nie wkurza tak jak cały ten zestaw pomysłów. Aczkolwiek chyba najbardziej to mnie wkurzają inwestycje o które nikt nie prosił, przy gigantycznym zadłużeniu.

Kraków powinien mocniej turystów doić.
  • Odpowiedz
Samo SCT jako koncept mnie nie wkurza tak jak cały ten zestaw pomysłów. Aczkolwiek chyba najbardziej to mnie wkurzają inwestycje o które nikt nie prosił, przy gigantycznym zadłużeniu.

@Colos: To jeszcze nie wszystko. ZIelony Ład zakłada wymianę całego taboru autobusów na elektryki. Droższe w zakupie i utrzymaniu, co dla potężnie zadłużonego miasta to problem. W kolejnych latach jeśli tego nie cofną to będzie wycofywanie kursów a nie wymiana taboru.
  • Odpowiedz
@Lardor: Kraków zapowiada sct
W wymogach jest minimum euro5
Kupujesz busa euro 5
Strefa SCT upada decyzją sądu
Kraków wprowadza nową strefę SCT i już wymaga dla diesli euro 6
Czyli zaraz będziesz musiał sie pozbyć busa, za blisko 100k mimo iż Kraków deklarował wymóg euro 5 a
  • Odpowiedz
@H_Moody czego niby nie rozumiem? No dawaj wytłumacz mi że Tico generuje więcej zanieczyszczeń niż 7 litrowy diesel z USA bo przecież on nie ma normy eur 6 :)
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: No toć krytykuj. W Chinach ponad 50% nowych aut to elektryki. W państwach skandynawskich to już potrafi być ponad 90%. Tylko ta "wasza krytyka" to wygląda w taki sposób: aeueee eueee uśmiechajcie się brygada bo się elektrykowi zapalił akumulator aeeeaeeee coś tam coś tam eurokołchoz pruuut. xD

Prąd każdy kraj sobie jakoś wytworzy a jak nie masz ropy to za jaja cię trzyma jak nie Putin to jakiś turbaniarz
  • Odpowiedz
„ale przecież, mieszkańców nie dotyczy a to wieśniaką nie pasuje."

@Lardor: raczej ci którzy bronili potrafią poprawnie odmieniać końcówki "ą" i "om"
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: w sumie w czym problem w Chinach też ludzie giną w dziwnych wypadkach, pora przestać być takim bezpiecznym zaściankiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O można na przykład podpalić blok mieszkalny lądując chińską hulajnogę która nie została skażona żadnymi certyfikatami bezpieczeństwa

Proponuję szkalować firmy lotnicze za takie zaściankowe podejście do power banków w samolotach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: O o o i już. To jest ta "sensowna krytyka" samochodów elektrycznych? Wiesz, że zdarzają się wybuchy gazu a dalej 2/3 Polski na nim przyrządza potrawy? Ale jak Unia ma swoje certyfikaty gdzie przymusza korpo żeby się chociaż trochę postarało to też jest źle bo eurokołchoz itp itd. O tym właśnie mówiłem. O p---------u bezsensownych smutów.

Jakbyś chciał powiedzieć sensowny argument to byś użył coś w stylu, że baterie
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: sugeruj że jestem brauniarzem, jednocześnie namawiając na chinczyki w ubraniach europejskich marek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie wschodnie boty mogłyby się zainspirować :)

Co do długich tras to właściciele samochodów elektrycznych nie potrzebują transportu na urlop w góry czy nad morze, zresztą w ośrodkach turystycznych trudno o elektryka z innego województwa.
  • Odpowiedz