Aktywne Wpisy

straszny_cham +395
#samochodoza #konfitura #polskiedrogi
Komentarz odnośnie kobiety którą zabił kurier, cofając na chodniku. Ponad 1000 polubień, nie ogarniam tego.
Komentarz odnośnie kobiety którą zabił kurier, cofając na chodniku. Ponad 1000 polubień, nie ogarniam tego.
źródło: IMG_7954
Pobierz
jmuhha +35
Wytłumaczy mi ktoś czemu teraz buduje się domy z pionowymi zamiast poziomymi oknami, które dają więcej światła? ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000029298
Pobierz

Czy obecnie jedyna możliwość, żeby żyć i legalnie funkcjonować w USA to rozpoczęcie pracy w firmie, która zapłaci za wizę dla pracownika? W sumie nie jest to w moim przypadku niemożliwe... Coś czuje, ze to jest dla mnie obecnie jedyna droga.
Wiem, ze USA to juz dzisiaj nie jest raj, jest wiele minusów życia i mieszkania tam, ale... to było od dziecka moje marzenie. Po 40 urodzinach mam w głowie, ze czasu jest coraz mniej... Jest tutaj ktoś to spełnił ten swój amerykański sen? :)
#usa #emigracja #stanyzjednoczone #zielonakarta #wiza #nowyjork #chicago #greencard #workandtravel #trump #programista15k
W sumie ciekawa sprawa. Ja myślałem aby pracowac np w azji na kontrakcie długoterminowym bo nic mnie tutaj nie trzyma.
Ty takze singiel czy jak to wyglada u Ciebie?
Nigdy sie nie interesowałem pod tym kątem, wiec niestety nie pomogę
Możesz próbować szuzkc grupek na fb usa expats czy cos takeigo
@KlawiaturowyKomandos: Oczywiście, że masz jeszcze czas. Ja wiem, że niektórzy w wieku 40 lat zachowują się jakby już byli jedną nogą w grobie, ale 40 lat to jest wiek w którym może nie jesteś już najmłodszy, ale dalej relatywnie młody i jeśli całe życie o tym marzyłeś to czemu nie? Pytanie tylko czy warto. Bo wiesz USA od dawna
W całym planie kluczowe jest konkretnie w jaki region celujesz. Bo różnice są kosmiczne.
W nowej administracji na przybyszy kiepsko się patrzy. I to bynajmniej nie tylko na śniadych nielegalów. Była afera jak na dołek zupełnie z d--y zawinęli legalnych inżynierów pd koreańskich bo
@KlawiaturowyKomandos: Moim zdaniem mentalność amerykanów lub ogólnie amerykańskiego społeczeństwa ma swoje pełno swoich plusów i minusów. Z jednej strony sprawiają wrażenie bardziej otwartych, nie boją się często zagadać, nie boją się dać obcej osobie komplementu na ulicy, ale z drugiej strony tak naprawdę często są bardziej zamknięci od nas i tacy bardziej nie wiem jak to nazwać infantylni.
@KlawiaturowyKomandos: Jeśli chodzi o kwestie pracy to wydaje mi się, że u nich jest dużo większa przestrzeń na niedociągnięcia niż u nas przede wszystkim w pewnych kwestiach.
@KlawiaturowyKomandos: Czy zarabiają tak dużo więcej? Zależy gdzie. Aczkolwiek my ogólnie mamy dużo wyższy poziom jako Polacy/Europejczycy w pewnych rzeczach.