Aktywne Wpisy

annlupin +41
plus za plusa nom
#heheszki #niebieskiepaski
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.

źródło: comment_ootuBfeSK6EjOMiyrl6S6nXxJlz4jwdF
Pobierz@Camuflash: https://www.miejski.pl/slowo-Normik
W skrócie normalna zdrowa psychicznie osoba w przeciwieństwie do przegrywów xD
Opłaca sie ewidentnie byc tym włączającym myślenie
Normik, to osoba dla której system jeszcze działa. Doświadczy w życiu trudu ale skorzysta też z dobrodziejstw stworzonych przez społeczeństwo, założy rodzinę, kupi dom, będzie mieć znajomych.
Przegryw nie ma szans na
źródło: comment_1668588110sATycvolENL19RDeOG53b6,w400
PobierzTo akurat opis pasujący do przegrywa.
Ale tu z przegrywa robi się wręcz mityczną postać o nie skalnym charakterze- uosobienie dobroci a co drugi wpis przegryw tutaj to toksyna taka jak powyżej - cokolwiek robisz inaczej niż przegryw to leci na
źródło: image
Pobierz@Camuflash: normik od słowa normalny. Zwykly, przecietny człowiek. Dla przegrywów to jakiś bezrefleksyjny NPC. Tak sobie to racjonalizują i mają sie za jakichś oświeconych freethinkerów. Mechanizm obronny.
No właśnie sobie odpowiedziałeś, ba, nawet w tym momencie zdefiniowałeś sobie słowo "przegryw". Skąd u normictwa takie zdziwienie, że jak los przez całe życie cię kopie po mordzie, to po jakimś czasie stajesz się zgorzkniały
@MistrzKowalski: cope