Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zakładając że nie kłamie, to co ten serwer posiada skoro kosztuje 2000 zł na miesiąc? Przecież można to rozwiązać na tej samej zasadzie co ma np. pte_nu
  • Odpowiedz
  • 3
@Grzegorz93: nie kosztuje tyle bo wali farmazony ludziom a ci wieza ze tyle kosztuje hehe a po drugie ---> pytanie gdzie jest ta kasa za ktora userzy placa 50pon za rejestracje?
  • Odpowiedz
@Paragon: jak chcesz bieda tracker to tak ale spora cześc jednak robi troche wydatków no masz to jednego z najbardziej porządanych trackeró anime no i koszta są jakie są. troche drobnicy jest ale jak sie tą drobnice weźmie do kupy to jednak już sie robi z tego sumka..

tylko nikt normalny nie stawia od razu takiego z góry zaawansowanego jak sie tracker dopiero w powijakach rozwija tylko dodaje w miare
  • Odpowiedz
@Paragon: No i ta śmieszna stronka padła. Szkoda, ciekawe czy wstanie. Zacząłem specjalnie pobierać rzeczy z 1 seedem, żeby to ratować, bo mam sporo wolnego miejsca, no ale misja przerwana w połowie.
  • Odpowiedz
@Paragon: Swoją drogą zabawną mają ekonomię punktów, po kilku dniach od rejestracji kasowałem prawie 300k punktów dziennie za samo seedowanie. No to dość łatwo utrzymać ratio bo:
a) szybko kończy się to co można by pobrać
b) można dokupować 1TB upload za 800k punktów, które wpadają w 2-3 dni, EZ
  • Odpowiedz
@nikkoe: nawet high end trackery mają podobny system punktów że jak masz 2-3TB luźne to już masz perpetum mobile i dobrze system na wynagradzać seedero a nie typów co jest 2 lata a żongluje 1-2 plikami jak biedak...

im więcej ludzi seeduje więcej rzeczy tym lepiej wygląda tracker na tym to polega my robimy za serer z datą.. ich server tylko trzyma system i megalinki

a skoczkow plikwych za morde
  • Odpowiedz
@Quassar: No generalnie jasne, kumam, ale byłem zdziwiony, że szybko nabiłem taki poziom. Seedowałem jakieś 1,5-2TB właśnie.
Ech, no nic, szkoda. Nie znam zbyt wielu miejsc z polskim contentem, a żona chce oglądać z lektorem. :)

Mam NAS z dostępnym 40TB. :D (80TB w RAID 10), tak z połowę na luzie mogę zawalić torrentami.
  • Odpowiedz
@Paragon: to, ile płacę za serwer i jak wygląda infrastruktura, to wyłącznie moja sprawa i naprawdę nie mam potrzeby tłumaczyć tego publicznie. 😄

VPS nadaje się co najwyżej pod małe projekty albo postawienie Minecrafta, ale przy trackerze z taką zawartością i ruchem działa to trochę inaczej. Za tym nie stoi „jeden tani serwerek”, tylko konkretna infrastruktura i więcej niż jedna maszyna.

Ale ciężko to zrozumieć komuś, kto nigdy sam nie
  • Odpowiedz
  • 1
@Gniewny1986: juz tu ktos opisywal na czym masz to postawione wiec po co te gierki... lepiej jest brac kase na ollaty od ludzi niz naprawiac gowno silnik ktory jest rozwalony i podziurawiony jak ser szwajcarski hahhahaha
  • Odpowiedz