Wpis z mikrobloga

@robert_blaszczykowski: jest po prostu głupim zarozumiałym bucem który dorwał się do władzy i wydaje mu się że może wszystko.

Poza tym jest też kwestia tego, że suweren może mieć realny wpływ na polityczną hołotę, że polityk nie zawsze musi czuć się bezkarny. Niezależnie od sympatii politycznej, referendum powinno osiągnąć sukces, żeby politycy czuli nad sobą trochę bata :)
wrednybombelek - @robertblaszczykowski: jest po prostu głupim zarozumiałym bucem któr...

źródło: misztalski

Pobierz
  • Odpowiedz
zadłużenie miasta - przy jednoczesnym zarzucie o braku inwestycji to brzmi absurdalnie

@robert_blaszczykowski: Chodzi o tempo zadłużania miasta. Machlojski przez cały swój pobyt tu nie zadłużył tak miasta, jak Niszczalski w dwa lata.

Słyszałem, że metro ma być ale to nie jest kwestia kliku miesięcy tylko wielu
  • Odpowiedz
Metro, to Miś. Odkąd Olo rządzi były już chyba trzy koncepcje, które zmieniały się prawie co roku i obecnie są chyba trzy różne komisje, które rozkminiają jak tego Misia wybudować, czyt.: przepalają kasę podatników i nic z tego nie wynika.

Tu też jest kwestia bardzie złożona, bo z jednej strony wprowadza się SCT, żeby odkorkować miasto i zmusić obywateli do przesiadki na zbiorkomy, a z drugiej strony podnosi się ceny biletów, ogranicza
  • Odpowiedz
zadłużenie miasta -

@robert_blaszczykowski: Zadłużenie miasta to wina mieszalskiego? I to, że za jego kadencji akurat wypadło zapłacenie 1.1 mld zł za inwestycję na którą została podpisana umowa 3 lata wcześniej

w skrócie podmiejskie krakusy to idioci
  • Odpowiedz
Zadłużenie miasta to wina mieszalskiego?

@Kroledyp: nie wiem. Spodziewam się, że w tych zarzutach jest dużo populizmu i politycznej walki.

Samo to, że poprzedni prezydent był 20 lat a ten niecałe 2 lata, daje do myślenia. Jedyny słuszny zarzut jaki widzę (z perspektywy osoby spoza Krakowa) to kolesiostwo.
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: stary, prawie obejrzałem ten filmik co podesłałeś. Gość na kanale ma 99% filmów jebiących w KO, tuska itd a broniących mentzena. Tytuły: uśmiechnięta Polska, ograli tuska, kompromitacja tuska XD

Nie wstyd ci oglądać i polecać taki kanał? Już po samych miniaturkach widać co to za kanał, taki kanał zero na sterydach.

Ja tu się produkuje, próbuje się czegoś dowiedzieć a dostaje odpowiedzi od politycznego trolla i populistyczną papkę. Ale
  • Odpowiedz
@robert_blaszczykowski: A gdzie ja Ci polecam ten kanał? Nigdzie nie twierdzę, że gość jest apolityczny, ale jednak podsumował mniej więcej czemu doszło do referendum.

Ja tu się produkuje, próbuje się czegoś dowiedzieć a dostaje odpowiedzi od politycznych trolli.

@robert_blaszczykowski: To porozmawiaj sobie z Kroledyp. Gościem, który nie jest z Krakowa (ale o dziwo jego najbardziej boli, że Platfusa odrywają od koryta), skoro ja jestem dla Ciebie politycznym trollem.
  • Odpowiedz
A gdzie ja Ci polecam ten kanał

@rolnik_wykopowy: no poleciłeś pośrednio i bezpośrednio, podsyłając ten film. Na szczęście jestem trochę rozumny i chociaż minimalnie weryfikuje autorów. Jego kanał to typowy troll polityczny jakich pełno.

To porozmawiaj sobie z Kroledyp

Odpowiedziałem mu tak samo jak tobie ale to ty podsyłasz skrajnie upolitcznionego trolla i argumenty o wyższych cenach biletów i czasie realizacji metra - trochę szkoda to komentować bo to trochę
  • Odpowiedz