Wpis z mikrobloga

W głowie plan by z UK smignąć do Irlandii. Ponoć jest problem z mieszkaniami, czy to dalej jest tak wielki problem? Jakieś tipy? Rzeczy które was tam wkurzają? Ogólnie, jak to wygląda teraz?
#irlandia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EDWARD_MORDAKE: Przeleć sobie tag, to bedziesz mial sporo informacji na te temat...jak bedziesz czytal watek sprzed roku, czy dwoch, to mozesz spokojnie zalozyc, ze problemy sa te same, tylko objawiaja sie z duzo wieksza mocą. I generalnie, to po ostatnich wyborach w UK jest jakas iskierka nadziei, a tutaj wszystko poki co idzie w odwrotna strone. Irlandia zawsze pare krokow za UK, ale kierunek zawsze ten sam...
  • Odpowiedz
@mirek_wyklety: Czyli dalej ten sam problem.. UK jest stracone. Zostałbym w UK gdyby wrócili do Unii ale to prędko się nie stanie, a podejrzewam że tak bedzie ale za kilka lat. UK nie jest złe, tu moim zdaniem się dobrze żyje. Jedyny problem to te wizy, ja mam status ale kombinuja teraz z turystycznymi nawet.
  • Odpowiedz
@EDWARD_MORDAKE: na Twoim miejscu nie zastanawialbym sie nad Irlandia, bo to z deszczu pod rynne...

Masakra. Słyszałem że wszystko znika w mgnieniu oka. Na pewno w okolicach Dublina przynajmniej

Nie tylko w Dub, ale w każdej zaplesnialej mieścinie jest tak samo. Ludzie ktorzy tu mieszkaja od 20 lat, a nie ogarneli swojej chaty do tej pory, laduja na bruku...
  • Odpowiedz
@EDWARD_MORDAKE: Jak sam piszesz wszystko zalezy od czlowieka....kilka lat temu jescze, powiedzmy ze przed brexitem, w miare latwo bylo tu zaczac kompletnemu debilowi, bez znajomosci jezyka I z dwiema lewymi rekami...obecnie spierd@lają stad w miare ogarnieci ludzie, ktorzy zyli tu po kilkanascie lat, bo nie daja rady sie utrzymać...I nie tylko mam na mysli Polakow, ale kilka innych nacji, ktore tu sa od tego samego czasu co my....tak to wyglada
  • Odpowiedz