Wpis z mikrobloga

@Klorinim: tak z ciekawości to ile ważysz? Nie mówię, tego jako żeby cię obrazić, ale te wyniki są bardzo złe i jeżeli masz dużą masę ciała to lepiej byłoby zostać przy spacerach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wookie2020: BMI mam idealne, także nie ma nadwagi żadnej, ani niedowagi. Ze zdrowiem wszystko w porządku, więc zgaduję, że tak mam po prostu genetycznie. Wcześniej jak biegałem nawet w szybszym tempie, to średnią miałem taką samą ;)
  • Odpowiedz
@Klorinim: Skoro ze zdrowiem wszystko w porządku to może twój zegarek ci tętno przekłamuje? Zdrowa osoba powinna mieć znaczenie mniejsze tętno przy takim tempie.

Dla porównania, ja mam nadwagę bo BMI 26,1 i dość słabą kondycję i sobie spaceruje z prędkością około 8min/km i moje średnie tętno to 115-120.
  • Odpowiedz
@Klorinim: jak irytuje Cię że robisz taki dystans a nie dłuższy i taki tempem z takim wysokim tętnem to polecam pójść w jakieś góry i to mega wzmocni twoje nogi, ja jak biegałem i chciałem pokonać shin splits to właśnie najbardziej mi pomógł trekking i po takim treningu od razu lepsze wyniki
  • Odpowiedz
  • 0
@Wookie2020: Tzn. Sprawdzałem w Internecie trochę wyniki różnych osób i każdy ma inaczej. Przeważnie taki wynik jak u mnie to widzę jest normą u początkujących biegaczy, którzy mają problem z utrzymaniem dobrego tempa.
  • Odpowiedz